x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: "Domnul Ponta, doctor în Drept, a oferit un spectacol penibil. Dacă doreşte o colaborare, trebuie să respecte instituţia prezidenţială"

Traian Băsescu: "Domnul Ponta, doctor în Drept, a oferit un spectacol penibil. Dacă doreşte o colaborare, trebuie să respecte instituţia prezidenţială"

12 Iun 2012   •   17:05
Traian Băsescu: "Domnul Ponta, doctor în Drept, a oferit un spectacol penibil. Dacă doreşte o colaborare, trebuie să respecte instituţia prezidenţială"

Traian Basescu nu este dispus sa cedeze in disputa referitoare la reprezentarea Romaniei la Consiliul European si a lansat un contraatac dur la adresapremierului Ponta

"Nu am vrut sa creez atmosfera.

In ceea ce priveste declaratia propusa de Ponta Parlamentului si aprobata, cred ca suntem in fata unui lucru pozitiv.

Nevoia de a sti cat mai bine care sunt mecanismele de functionare ale Uniunii Europene este evidenta pentru multi care habar nu au. Ii rog pe cei care nu au citit Tratatul sa o faca.

Va fi un bun prilej pentru politicieni, ziaristi si romani sa afle catre ce institutii sa se uite cand este adoptata o hotarare.

Astazi, parte din clasa politica a dat cel mai penibil spectacol legat de functionarea Uniunii Europene, in frunte cu domnul prim ministru, doctor in Drept.

Doresc solutii constitutionale, nu doresc sa intru in conflict cu nimeni. Astazi s-a adoptat o declaratie in baza careia sa se modifice Constitutia.

Articolul 67 prevede ca Parlamentul adopta legi in prezenta majoritatii membrilor. Pana aici e bine. Exista legi si motiuni, nu exista insa, in acest articol, definitia declaratiei. Voi respecta orice act al Parlamentului care se dovedeste a fi constitutional.

Nu putem modifica prevederi din Constitutie.

Presedintele Romaniei reprezinta statul roman, conform Constitutiei. Nu veti gasi nicaieri ca premierul reprezinta statul roman, ci, eventual, Guvernul. Guvernul nu ii poate reprezenta pe romani.

Politicienii nostri confunda Consiliul Europei cu Consiliul European.

Maine voi face o conferinta de presa tehnica pentru jurnalisti si profesorii de la TV. Sunt unul dintre politicienii romani care au participat la scrierea Tratatului de la Lisabona.

Premierul trebuie si poate sa mearga doar la Consiliul Uniunii Europene, care e chiar mai important.

Pe site-ul Administratiei Prezidentiale am publicat de astazi Tratatul de la Lisabona si anexele acestuia. Nu as vrea ca Romania sa se faca de ras. Voi face un efort de explicare.

Dorinta mea este de a nu compromite Romania, care sa fie reprezentata legitim in structurile europene. Daca Ponta doreste o buna colaborare, trebuie sa stie ca institutia prezidentiala, nu neaparat omul, trebuie respectata.

×
Subiecte în articol: constitutie traian basescu