x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu, invitat la Congresul UDMR

Traian Băsescu, invitat la Congresul UDMR

16 Feb 2011   •   13:38

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat de către conducerea UDMR la cel de-al zecelea Congres al acestei formaţiuni, programat să se desfăşoare în 26 şi 27 februarie, la Oradea, eveniment la care şi-au confirmat deja participarea liderii celor trei partide din poziţie, PSD, PNL şi PC. "L-am invitat, desigur, pe domnul preşedinte Traian Băsescu, care a primit invitaţia. Până la această oră, însă, nu ştiu dacă a confirmat sau a infirmat participarea la Congres", a declarat preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Şi comisarul pentru organizarea Congresului UDMR, Kovacs Peter, a afirmat că şeful statului a fost invitat la Congres. "Domnul preşedinte Traian Băsescu a fost, desigur, invitat, dar încă nu am primit un răspuns", spus Kovacs.

Acesta a adăugat că, până în prezent, şi-au anunţat participarea la cel de-al X-lea Congres al UDMR preşedintele PSD, Victor Ponta, al PNL, Crin Antonescu, şi al PC, Daniel Constantin.

"Din Ungaria, până acum a confirmat sosirea la Congres preşedintele Partidului Socialist, Mesterhazy Attila", a spus Kovacs.

Congresul UDMR se va desfăşura în 26-27 februarie la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs-Peter şi liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că a fost invitat la Congresul UDMR şi că va participa în mod sigur la acest eveniment. (Mediafax)

×