x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu, la învestirea Ecaterinei Andronescu: "Sper să nu începeţi cu modificări la Legea Educaţiei"

Traian Băsescu, la învestirea Ecaterinei Andronescu: "Sper să nu începeţi cu modificări la Legea Educaţiei"

02 Iul 2012   •   15:01
Traian Băsescu, la învestirea Ecaterinei Andronescu: "Sper să nu începeţi cu modificări la Legea Educaţiei"

Cel mai dificil portofoliu din Guvernul Ponta, cel al Educatiei, a fost atribuit luni seara Ecaterinei Andronescu, care a depus luni seara juramantul la Cotroceni.

"In primul rand, va duresc succes pentru ca intrati in paine odata cu startul Bacalaureatului. Sper sa nu incepem cu modificari la Legea Educatiei pana nu o vedem macar functionand. Altfel, pentru ceilalti ministri prezenti, sper sa reusiti sa abordati cu succes problemele economice, pentru ca, dupa cum stiti, astazi am primit o veste ingrijoratoare, cea a cresterii somajului cu 0,3 la suta", a declarat seful statului la finalul scurtei ceremonii de incestire a noului ministru al Educatiei.

La randul sau, Ecaterina Andronescu a declarat:"Toata viata mea a fost legata de cariera didactica. Privesc cu mare ingrijorare etapa in care ne aflam. Avem testele de capacitate, Bacalaureatul si admiterea in cea mai fierbinte etapa din acest an. Ma ingrijoreaza si clasa pregatitoare. Nu exista inca o programa, nici mobilier.

In februarie 2011, cand a aparut Legea Educatiei, un articol prevedea ca prevederile legii se aplica din mandatul urmator. Eu oricum am renuntat la functia de rector. Erau patru rectori in stare de incompatibilitate. Doi au castigat in justitie, doi au pierdut, dar au facut recurs si cel mai probabil vor castiga"

×