x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu ne crede proşti: Fratele meu a semnat pentru o firmă şi a fost băgat în alta!

Traian Băsescu ne crede proşti: Fratele meu a semnat pentru o firmă şi a fost băgat în alta!

22 Aug 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că nu retractează scuzele pe care le-a adresat în mod public, dar că există nişte "inadvertenţe" în cazul firmei în care a fost fratele său acţionar. Preşedintele a venit cu o explicaţie halucinantă, numai bună de povestit celor care încă mai cred în varianta cu "tot ce zoboară se mănâncă...", explicând că Mircea Băsescu a semnat pentru o firmă, dar a fost înregistrat în alta!



"Uite, spre exemplu, a semnat pentru o firmă, şi a fost înregistrat în altă firmă. Interesant... Un alt lucru - eu vă dau nişte elemente pe care eu le am şi, repet, nu este niciun fel de scuză - am primit copia după documentele pe care el le-a semnat şi nu este acelaşi număr de firmă ca cel care a fost înregistrat, deşi a fost introdus în acţionariat. Un al doilea lucru: un acţionar, în mod paradoxal şi foarte interesant, se duce la televizor şi primul lucru pe care îl are de spus este că trebuie să îl ia pe fratele meu ca să ajungă mai uşor la Cotroceni. Şi asta e interesant", a declarat şeful statului, după ce a participat la deschiderea celei de a IV-a ediţii a Şcolii de Vară "Comunităţi româneşti şi identitate europeană", de la Eforie Sud. El a mai remarcat şi rapiditatea cu care cazul a ajuns în presă. "Mai sunt lucruri interesante cu această firmă care, întâmplător, a ieşit de la Registrul comerţului acum două zile şi imediat a fost prezentată la televiziune. Foarte interesant, dar rămâne tot ce am spus dimineaţa. Şi scuzele, totul este valabil", a afirmat preşedintele.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a anunţat, vineri, că s-a retras din firma unde era acţionar şi care desfăşura activităţi legate de domeniul militar. Mircea Băsescu a precizat că a semnat, vineri dimineaţă, actele de cesionare a pachetului de acţiuni (30%) deţinute la firma Exhibition Aircraft Defence and Security SRL. Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut fratelui său să renunţe imediat la calitatea de acţionar la firma cu activităţi legate de domeniul militar, a anunţat, vineri, Administraţia Prezidenţială, după ce în presă au apărut informaţii în acest sens despre Mircea Băsescu. "Preşedintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar. Preşedintele a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare. De asemenea, preşedintele i-a solicitat domnului Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în respectiva firmă. Şeful statului mulţumeşte mass-media pentru semnalarea acestui caz şi regretă situaţia creată", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Conform unui articol publicat de ziarul "Bursa", reprezentanţii unor mari companii americane, în care activează foşti comandanţi NATO din Europa şi foşti ofiţeri US Army, s-au asociat într-o companie cu Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, dar şi cu generalul în rezervă Ion Eftimie Sandu, locţiitor al şefului Departamentului de Armament din Ministerul Apărării, şi cu fiica lui Aurel Cazacu, fostul şef al Romtehnica şi preşedinte Romarm.

×
Subiecte în articol: politic