x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Basescu: "Niste nesimtiti"

Traian Basescu: "Niste nesimtiti"

19 Mar 2004   •   00:00

Liderul PD Traian Basescu a anuntat ieri ca parlamentarii democrati care au semnat pentru proiectul de lege privind statutul senatorilor si deputatilor isi vor retrage semnaturile.

"Sau se muta domniile lor in alt partid", a amenintat el. Potrivit acestuia, pe lista de sustinatori ai proiectului Dobrescu se numara si 14 pedisti, dar cum nu apar si numele acestora nu este convins ca semnaturile exista. El va propune insa si liberalilor sa ia aceeasi atitudine fata de proiect, in consiliul de luni al Aliantei. "PD va fi impotriva acestui statut. Parlamentarii nostri vor vota impotriva prevederilor legate de pensiile parlamentare si de suspendarea executarii pedepsei cu inchisoarea pentru senatorii si deputatii condamnati de instantele de judecata", a declarat Basescu.

Liderul democrat a rabufnit impotriva initiatorilor celor doua proiecte de statut, deputatul Smaranda Dobrescu si senatorul Ion Predescu (PSD), pe care i-a catalogat drept "nesimtiti". "Parlamentul Romaniei este o zona de veselie si inconstienta. Spre sfarsit de mandat, parlamentarii au ajuns la niste culmi de nesimtire, care nu pot fi egalate in politica romaneasca ", a apreciat Basescu. Cat despre propunerea lui Predescu legata de suspendarea pedepsei cu inchisoarea, Basescu a legat-o de calitatea senatorului de "vajnic aparator al mafiei pesediste".

PNL a luat deja atitudine

"Credem ca un asemenea proiect de lege nu este oportun in aceasta perioada, iar cand va fi cazul, va trebui mai intai sa fie analizata legislatia in domeniu din tarile UE", a declarat miercuri deputatul PNL Eugen Nicolaescu, referindu-se la proiectul de statut al parlamentarului. In opinia sa, elaborarea proiectului trebuie facuta dupa analizarea documentelor similare din tarile UE, fiind necesara chiar si o dezbatere publica asupra acestuia inaintea dezbaterilor din comisii.

×
Subiecte în articol: politic