x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: Obiectivul de țară al partidului nostru e unirea României cu Republica Moldova

Traian Băsescu: Obiectivul de țară al partidului nostru e unirea României cu Republica Moldova

19 Mar 2016   •   14:28
Traian Băsescu: Obiectivul de țară al partidului nostru e unirea României cu Republica Moldova

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Târgu-Jiu, că obiectivul de ţară al partidului pe care îl conduce este unirea României cu Republica Moldova, el menţionând că a solicitat obţinerea cetăţeniei moldoveneşti în semn de respect faţă de românii din statul vecin. 

"Pentru că ne considerăm un partid al viitorului, nu putem să nu avem un nou obiectiv de ţară pentru România, iar acest obiectiv de ţară, aşa cum este înscris în programul partidului, este unirea României cu Republica Moldova. Nu spun că este posibil mâine, nu spun că e posibil poimâine, dar atâta timp cât nimeni nu îşi propune acest obiectiv el nu o să se întâmple. De aceea mă bucură faptul că suntem singurul partid care are un astfel de obiectiv şi el va fi îndeplinit atunci când îi va veni timpul. Atâta timp cât nu avem curaj să vorbim despre un astfel de obiectiv de ţară nici nu o să se împlinească", a precizat Traian Băsescu. 

În ceea ce priveşte depunerea unei solicitări în sensul obţinerii cetăţeniei moldoveneşti, Băsescu a afirmat că a făcut acest lucru în semn de respect faţă de oamenii din Republica Moldova. 

"Am promis ca semn de respect pentru românii din Republica Moldova că atunci când îmi voi termina mandatul voi cere cetăţenia Republicii Moldova, dar ca semn de solidaritate cu ei, pentru că drumul corect al cetăţenilor din Republica Moldova este să obţină ei cetăţenie română, de aceea am şi relaxat foarte mult în timpul Guvernului Boc legislaţia pentru ca ei să obţină foarte uşor cetăţenia română", a mai spus Băsescu. 

Traian Băsescu a fost prezent sâmbătă la Târgu-Jiu la lansarea candidaţilor formaţiunii pentru alegerile locale din iunie. 

 

Sursa: AGERPRES

×