x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu, un nou atac dur în prag de campanie: "Ponta minte aşa cum respiră"

Traian Băsescu, un nou atac dur în prag de campanie: "Ponta minte aşa cum respiră"

03 Dec 2012   •   18:47
Traian Băsescu, un nou atac dur în prag de campanie: "Ponta minte aşa cum respiră"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Cu doar 6 zile înaintea alegerilor parlamentare, programate duminică, şeful statului a făcut noi declaraţii la Palatul Cotroceni.

"Am promis că voi reacţiona dacă voi fi folosit în campania electorală.

USL are un model propriu de desfăşurare a consultărilor.

USL susţine sus şi tare că preşedintele trebuie să fie neutru dar mă folosesc în campania electorală.

USL spune că Europa îi cere lui Băsescu să respecte rezultatele alegerilor. Mie încă nu mi-a spus nimeni aşa ceva.

USL spune că alegerile din 9 decembrie sunt continuarea luptei cu Traian Băsescu. Ponta spune de vreo şase luni că vrea coabitare. Ponta, un reprezentant al bolşevismului, minte aşa cum respiră.

Un alt mesaj este acela că opţiunea suspendării lui Băsescu a fost corectă. Mă tem că în urma suspendării, nu eu am primit de la Comisia Europeană o scrisoare cu 11 puncte.

Nu am îndemânat pe nimeni să fure voturi. Cei care sunt anchetaţi acum sunt preşedinţii de secţii de votare din partea USL, nu eu.
 
Toţi au cearcăne la ochi, nu au somn din cauza declaraţiilor mele. Colegii mei europeni ştiu foarte bine ceea ce fac în România. Dar de la Ponta şi Antonescu te poţi aştepta la orice. Liderii europeni sunt neliniştiţi din cauza atacului la justiţie, la CNA ori la ANI. Sunt neliniştiţi pentru că majoritatea parlamentară se opune cercetării a doi miniştri, Borbely şi Dobre. Guvernul nu a făcut ce trebuie pentru absorbţia fondurilor europeni. Vă asigur că niciunul dintre liderii europeni nu îşi ridică semne de întrebare în ceea ce mă priveşte.

N-aş vrea să ajungem în data de 10 şi să nu ştim legile după care se vor face consultările. Îi rog pe români să nu voteze niciun candidat, indiferent al cui este, dacă are dosar penal. Ar fi un semnal că românii nu tolerează corupţia. Liderii politici europeni au remarcat inapetenţa clasei politice de a lupta ferm împotriva corupţiei

Voi desemna un prim-ministru care va trebui să treacă printr-un vot majoritar în Parlament.

Cine crede în cuvântul unor astfel de oameni? Cine se cred?

Am văzut că Ponta şi Antonescu se grăbesc să vândă posturi. Să nu cumva să vândă pielea ursului din pădure. Să nu ia bani dinainte.



×
Subiecte în articol: declaratii basescu