x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Ungureanu (PDL): Ponta, Antonescu şi USL sunt datori să-şi suprime abuzurile, înainte de a demisiona

Traian Ungureanu (PDL): Ponta, Antonescu şi USL sunt datori să-şi suprime abuzurile, înainte de a demisiona

07 Iul 2012   •   16:30
Traian Ungureanu (PDL): Ponta, Antonescu şi USL sunt datori să-şi suprime abuzurile, înainte de a demisiona

"Primul ministru Ponta si actuala majoritate parlamentara USL, precum siCrin Antonescu sunt datori in fata romanilor sa-si suprime imediat abuzurile, sa corecteze situatia si sa repuna in drept institutiile statului si legea. Asta, inainte de a demisiona", a declarat Traian Ungureanu, la sediul central al PDL.

Traian Ungureanu a aratat ca, dupa "suspendarea ilegala" a presedintelui Traian Basescu, la capatul unei "farse organizata in Parlament de Crin Antonescu si Victor Ponta", continua reactiile internationale ale guvernelor si institutiilor garante ale valorilor democratice.

Ungureanu a facut referire la pozitiile exprimate de Departamentul de Stat al SUA, care si-a declarat, sambata, ingrijorarea fata de slabirea mecanismelor democratice si a institutiilor independente, din Romania, "un stat partener si aliat NATO", sub presiunile regimului Ponta-Antonescu.

Potrivit lui Ungureanu, si Consiliul Europei s-a adresat Comisiei de la Venetia, organizatia care furnizeaza expertiza legala, cerandu-i sa se pronunte asupra legalitatii ultimelor actiuni ale Guvernului Ponta si a majoritatii parlamentare USL.

"Aceste noi declaratii oficiale, la cel mai inalt nivel, survin dupa ce Guvernul si institutii europene si occidentale si-au facut deja cunoscuta nelinistea fata de directia nedemocratica imprimata statului roman de Guvernul USL", a mai aratat Traian Ungureanu.

Traian Ungureanu a anuntat ca PDL, alaturi de toti cetatenii romani beneficiari ai calitatii de cetateni europeni, a luat nota de "aceste pozitii care semnaleaza un viraj periculos si anunta un regim in afara democratiei" si a acuzat USL ca a dat un "atac nemilos" la adresa normelor democratice, iar Victor Ponta, Crin Antonescu si USL au rasturnat, in doar doua luni, ordinea democratica in Romania.

Potrivit acestuia, catalogul actelor nedemocratice ale actualului guvern este de "neconceput intr-un stat membru UE", si a dat ca exemplu inlaturarea Avocatului Poporului, restrangerea atributiilor Curtii Constitutionale, amenintarea cu demitarea a judecatorilor CCR, indepartarea ilegala a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, trecerea la suspendarea presedintelui Romaniei, dupa ce a refuzat sa citeasca in Parlament avizul in care CCR stabilea ca nu exista temeiuri pentru suspendarea sefului statului.

Ungureanu a mai amintit faptul ca in chiar ziua suspendarii sefului statului, USL a modificat prin OUG legea referendumului, fortand, astfel, un nou sistem de "cantarire" a voturilor Romanilor la referendum.

"Cosmarul democratic soldat cu suspendarea presedintelui in doua zile si cu zdrobirea institutiilor democratice ale Romaniei in doua luni a provocat ingrijorarea lumii democratice si risca sa scoata Romania in afara comunitatii statelor libere, sa transforme Romania intr-un stat rusine al UE, sa ii transforme pe romani in cetateni inferiori si sa atraga excluderea Romanii de la drepturile rezervate unui stat democratic", a mai afirmat reprezentantul PDL.

(MEDIAFAX)
×