x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trăşculescu a votat Suraia: Sunt un om liber. Am votat cu gândul unui viitor proeuropean

Trăşculescu a votat Suraia: Sunt un om liber. Am votat cu gândul unui viitor proeuropean

09 Dec 2012   •   16:32
Trăşculescu a votat Suraia: Sunt un om liber. Am votat cu gândul unui viitor proeuropean

Fostul deputat PDL de Vrancea Alin Trăşculescu, cercetat pentru fapte de corupţie şi eliberat din arest vineri, a votat în localitatea Suraia din Vrancea, aflată în colegiul unde candidează pentru un nou mandat.
  
"Sunt un om liber şi am votat la Suraia pentru ca are o semnificatie aparte. Este o comună ca toate celelalte din colegiul meu, dar are o semnificaţie anume: aici sunt oameni deosebiti, m-am simţit bine mereu în jurul lor şi cred că ne merităm unii pe alţii. Am votat cu gândul unui viitor proeuropean. Eu văd România în interiorul Uniunii Europene, şi nu spre zona de est", a spus Alin Trăşculescu, potrivit Antena3.
  
Fostul deputat pedelist va fi cercetat în libertate. Vineri, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul lui Trăşculescu faţă de înlocuirea interdicţiei de a părăsi ţara cu măsura arestării preventive, în dosarul de corupţie al acestuia.
     
Alin Trăşculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de investiţii unor societăţi, a fost încarcerat în 29 noiembrie, când Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara cu arestarea preventivă, admiţând astfel propunerea DNA. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
  
Fostul deputat este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor. Ulterior, procurorii au extins cercetările şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
  
În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu. În 16 noiembrie, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat cererea anchetatorilor, iar în 20 noiembrie Alin Trăşculescu a anunţat că demisionează.

×