x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tupeu / Elena Udrea îl dă în judecată pe Orban, şeful comisiei care o anchetează!

Tupeu / Elena Udrea îl dă în judecată pe Orban, şeful comisiei care o anchetează!

14 Aug 2009   •   00:00
Tupeu / Elena Udrea îl dă în judecată pe Orban, şeful comisiei care o anchetează!
Sursa foto: Liviu Adascalitei/

Ministerul Turismului va formula o plângere penală împotriva deputatului PNL Ludovic Orban, preşedintele Comisiei Parlamentare de Anchetă pentru Verificarea Sumelor Cheltuite de Ministerul Turismului pentru Acţiuni de Promovare a Turismului şi a Imaginii României. Elena Udrea în acuză pe Orban de săvârşirea infracţiunilor de calomnie şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, informează un comunicat al MT.



După încheierea audierilor din data de 13 august ale Comisiei Parlamentare de Anchetă, deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, în calitate de preşedinte al acestei Comisii, că "toate cheltuielile de publicitate care au fost încheiate de minister nu au avut bază legală, încălcându-se grav art. 4 din Legea Finanţelor Publice şi toate celelalte articole care reglementează modul în care pot fi cheltuiţi banii publici". Remarca deputatului liberal a înfuriat-o teribil pe blonda de la MT, care a decis să îşi caute dreptatea în instanţă.

"Această afirmaţie este mincinoasă şi calomnioasă, având în vedere faptul că toate cheltuielile Ministerului Turismului de promovare a turismului românesc, inclusiv cele de publicitate, au avut la bază, aşa cum, de altfel, a explicat Comisiei directorul economic şi administrativ al ministerului, Alina Ioana Dincă, tocmai Legea Finanţelor Publice, coroborată cu HG nr. 314/2009 privind aprobarea Programului anual de marketing şi promovare şi a Programului anual de dezvoltare a produselor turistice", se arată în comunicatul MT.

De asemenea, MT precizează că deputatul PNL Ludovic Orban, cu ştiinţă, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prezentând deja o concluzie a Comisiei de anchetă ca fiind însuşită de toţi membrii, deşi Comisia nu şi-a finalizat activitatea, încălcând astfel dispoziţiile art. 10 din Hotărârea nr. 36/2009 a Camerei Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: politic