x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Am semnat contractul de finanțare din bani europeni pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova

Raluca Turcan: Am semnat contractul de finanțare din bani europeni pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova

30 Apr 2020   •   14:01
Raluca Turcan: Am semnat contractul de finanțare din bani europeni pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, joi, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, că a fost semnat, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare din bani europeni pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova în valoare de peste 2,85 miliarde de lei.

„Am semnat, în această dimineață, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare din bani europeni pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova, proiect care se lasă așteptat de mai bine de opt ani! (…) Valoarea totală a contractului semnat azi este de peste 2,85 miliarde de lei, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Unitatea medicală va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, va avea 807 paturi, 19 săli de operație şi va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată.”, a scris Raluca Turcan.

De asemenea, Turcan a menționat că, de la preluarea guvernării, au fost semnate contractele de finanţare şi pentru spitalele regionale din Iaşi şi Cluj.

„ Am început cu cele trei Spitale Regionale (de la preluarea guvernării de către PNL am semnat contractele de finanțare și pentru Spitalele Regionale din Iași și Cluj), iar investițiile masive în spitale vor continua, mai ales că, din exercițiul financiar următor, vom avea pentru prima dată un Program Operațional de Sănătate cu o alocare de 4,5 miliarde de euro.”, se mai arată în postare.

✅ Am semnat, în această dimineață, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare din bani europeni pentru...

Publicată de Raluca Turcan pe Joi, 30 aprilie 2020

Anunțul de participare pentru achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului ”Construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova” și pentru servicii de asistență tehnică a fost publicat astăzi în sistemul electronic de licitații.

 

 

×