x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Datele INS au fost falsificate. O să propunem depolitizarea câtorva instituţii

Turcan: Datele INS au fost falsificate. O să propunem depolitizarea câtorva instituţii

22 Mai 2017   •   15:39
Turcan: Datele INS au fost falsificate. O să propunem depolitizarea câtorva instituţii

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) privind economia au fost "falsificate" şi "forţate politic", context în care a anunţat că liberalii vor propune depolitizarea mai multor instituţii. 

Întrebată dacă este de părere că datele INS au fost falsificate, ea a răspuns afirmativ. 

"Da, eu cred că sunt forţate politic şi aici PNL va face zilele următoare o propunere pentru a încerca să depolitizăm şi să scoatem de sub influenţă politică câteva instituţii foarte importante pentru stabilitatea economică a României şi pentru predictibilitatea măsurilor economice pe care le iau cei care guvernează. Atât timp cât planurile de guvernare se bazează pe cifre false sau care nu au legătură cu realitatea şi rezultatul la nivelul cetăţeanului de rând va fi unul distorsionat", a spus liderul PNL, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Politic Naţional al liberalilor. 

De asemenea, Turcan a susţinut că arhiva SIPA trebuie desecretizată. 

"Eu cred că pe acest subiect trebuie să fie transparenţă totală şi să nu existe niciun fel de suspiciune că, nu ştiu, o instituţie a statului favorizează o anumită categorie socio-profesională. Dacă mă întrebaţi de desecretizare? Da, eu cred că ea trebuie făcută pe anumite niveluri, aşa cum este firesc, şi cu responsabilitate. Însă cred că merită menţionat totuşi că acest subiect este aruncat în spaţiul public acum şi toată lumea tinde să vorbească despre el în condiţiile în care sunt subiecte arzătoare cu privire la viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Legea salarizării unitare este un exemplu, lipsa investiţiilor din economie reprezintă un alt exemplu, falsificarea cifrelor de la Institutul de Statistică şi Prognoză reprezintă un alt exemplu, pentru că acolo vezi de fapt soliditatea propunerilor financiare pe care PSD le face şi a amăgirilor acestora pe care le tot aruncă în ochii cetăţenilor. Aşadar, cred că există şi o anumită conivenţă între anumiţi oameni politici şi de a menţine distrasă atenţia opiniei publice pe subiecte care nu au nicio legătură cu bună starea de zi cu zi a cetăţeanului", a afirmat preşedintele interimar al PNL.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: turcan ins