x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Legea salarizării promovată de PSD pleacă de la premisa neaplicării

Turcan: Legea salarizării promovată de PSD pleacă de la premisa neaplicării

07 Iun 2017   •   15:52
Turcan: Legea salarizării promovată de PSD pleacă de la premisa neaplicării
Sursa foto: Diana Oros

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că legea salarizării promovată de PSD nu va putea fi aplicată, afirmând că premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, nu ar fi participat la dezbaterile din Camera Deputaţilor deoarece nu susţin acest act normativ. 

"Legea salarizării neunitare promovată azi de PSD pleacă de la premisa neaplicării. Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care premierul şi ministrul de Finanţe l-au 'ofensat' pe Liviu Dragnea cu absenţa de la dezbaterile din plenul Parlamentului, unde nu au dorit să susţină legea cu pricina", a precizat Turcan, miercuri, pentru AGERPRES. 

Ea a adăugat că, dacă această lege a PSD va fi aplicată, costul va fi suportat de angajaţii din mediul privat, asupra cărora va creşte presiunea fiscală prin transferul contribuţiilor în sarcina acestora de la angajatori. 

Turcan a spus că PSD a creat această "şaradă pentru a genera o nouă confuzie între alegători pentru a-i putea manipula 'mai bine', pentru a-i induce în eroare că li s-ar da ceva, când de fapt li se ia", în contextul în care duminica viitoare vor avea loc alegeri parţiale în 49 de localităţi. 

"Dacă acest act normativ va depăşi stadiul de fiţuică pe care este scrisă o declaraţie politică, o ţară întreagă va resimţi consecinţele unei legi proaste: procese, inechităţi, abuzuri, dezamăgiri, umiliri, împovărări pentru mediul de afaceri. Peste toate, PSD a ratat chiar punctul de plecare, acela de a avea o lege a salarizării unitare care să rezolve problemele sistemice în salarizarea bugetarilor. Astfel încât, PSD poartă 100% responsabilitatea consecinţelor negative care pot decurge din această lege", a completat liderul PNL.

Ea a declarat că PNL trebuie să pună la punct proiectul legislativ alternativ la legea salarizării unitare.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: turcan psd