x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: PNL poate guverna responsabil; are oricând o propunere de premier

Turcan: PNL poate guverna responsabil; are oricând o propunere de premier

23 Iun 2017   •   17:35
Turcan: PNL poate guverna responsabil; are oricând o propunere de premier
Sursa foto: DIANA OROS

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Raluca Turcan, lider al organizaţiei judeţene PNL Sibiu, spune că liberalii pot guverna responsabil şi că au oricând o propunere de premier, pe care însă ar trebui să o discute la consultări cu preşedintele României, Klaus Iohannis, dacă PSD şi-a pierdut majoritatea parlamentară. 

"PNL Sibiu întăreşte faptul că scopul oricărui partid politic este să ajungă la guvernare pentru a exercita puterea în interes public. PNL urmăreşte însă să ajungă la guvernare, nu într-un malaxor de negocieri şi compromisuri dăunătoare aşteptărilor celor mulţi. PNL poate guverna responsabil, are oricând o propunere de premier pe care însă ar trebui să o discutăm la consultări cu Preşedintele dacă PSD a pierdut cu adevărat majoritatea", a declarat Raluca Turcan, vineri, pentru AGERPRES. 

Declaraţia a fost făcută în urma şedinţei de la PNL Sibiu, unde Raluca Turcan este preşedintele filialei judeţene. 

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, liberalii sunt pregătiţi să înceapă discuţii pentru formarea unui nou guvern cu toţi cei care nu susţin PSD-ul. 

"Stabilitatea României este prioritară, asigurarea guvernării nu este o chestiune de orgoliu politic. Dacă vom avea semnale că actuala majoritate nu mai funcţionează, PNL este pregătit să înceapă discuţii cu toţi cei care resping politica PSD şi influenţa toxică a lui Liviu Dragnea asupra actului guvernării. Cu toate acestea, PNL nu este dispus să negocieze lucruri de ne-negociat, aşa cum a procedat PSD. PNL nu va guverna cu PSD", a mai precizat Raluca Turcan, pentru AGERPRES. 

Raluca Turcan atrage atenţia că PSD-ALDE "nu şi-au exclus trădătorii" şi că "cifrele sunt în continuare în favoarea lor". 

"În acest moment al crizei politice generată de PSD, decizia instituţională este la preşedintele Iohannis care desemnează o persoană pentru funcţia de prim-ministru. Vom participa la consultările de la Cotroceni şi vom vedea dacă aritmetica parlamentară este în favoarea PSD-ALDE. Încă nu şi-au exclus trădătorii. Cifrele sunt în continuare în favoarea lor", a spus Raluca Turcan. 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, luni, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, luni, la ora 15,00, vor veni la consultări reprezentanţii PSD şi ALDE, la ora 16,00 au fost invitaţi cei ai PNL, iar la ora 17,00 - USR. La ora 17,30, delegaţia PMP va veni la Cotroceni pentru consultări, la ora 18,00 sunt aşteptaţi reprezentanţii UDMR, iar la ora 18,30 - grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: turcan pnl premier