x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: PNL solicită dezbaterea în regim de urgenţă a actului normativ care abrogă Ordonanţa 13

Turcan: PNL solicită dezbaterea în regim de urgenţă a actului normativ care abrogă Ordonanţa 13

06 Feb 2017   •   13:38
Turcan: PNL solicită dezbaterea în regim de urgenţă a actului normativ care abrogă Ordonanţa 13

Partidul Naţional Liberal solicită PSD şi ALDE să se delimiteze de "atacul" împotriva Justiţiei şi cere dezbaterea în regim de urgenţă a actului normativ care abrogă Ordonanţa 13, a anunţat luni preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

"PNL solicită ferm PSD şi ALDE să se delimiteze de atacul împotriva Justiţiei şi să se poziţioneze ferm de partea luptei împotriva corupţiei. PNL este un garant al luptei împotriva corupţiei, al egalităţii în faţa legii şi al supremaţiei legii. De aceea, PNL a depus în Senatul României solicitare de dezbatere în regim de urgenţă a ordonanţei care abrogă Ordonanţa 13. Aceasta este cea mai fermă decizie politică pe care PNL o solicită celor din alianţa PSD şi ALDE pentru a demonstra că într-adevăr vor să corecteze ticăloşia pe care au săvârşit-o. În cazul în care cei din majoritatea PSD - ALDE, în Parlament, vor vota împotriva abrogării Ordonanţei 13, cea care îl albea pe domnul Dragnea, înseamnă că de fapt PSD şi ALDE au realizat doar o temporizare a deciziei politice, încearcă de fapt să păcălească oamenii şi să mute o lovitură dată în Guvern în Parlamentul României", a susţinut Turcan.

Ea a explicat că ordonanţa de abrogare trebuie votată în Legislativ şi poate demonstra dacă majoritatea parlamentară este decisă să lupte împotriva corupţiei.

"Dacă în Parlament majoritatea PSD - ALDE se va comporta aşa cum ne-am obişnuit, prin atac la statul de drept şi împotriva instituţiilor statului, este foarte posibil ca oamenii să îşi dea seama că de fapt sunt păcăliţi, că de fapt degeaba domnul Grindeanu a ieşit şi a spus că abrogă ordonanţa, pentru că de fapt problema va fi rezolvată de domnul Dragnea prin majoritatea parlamentară. (...) În momentul de faţă nu este nevoie de proiect de lege. Este suficient ca această ordonanţă de abrogare să intre în dezbatere parlamentară, să fie votată în Parlamentul României, în cele două Camere, şi publicată în Monitorul Oficial. Este un parcurs cât se poate de firesc, dar care poate să fie o hârtie de turnesol, să demonstreze cu adevărat dacă sunt decişi să lupte împotriva corupţiei şi pentru o justiţie egală pentru toţi cetăţenii României", a adăugat Turcan.

În privinţa modificării Codurilor penale, ea a subliniat că PNL are o evidenţă foarte clară a deciziilor Curţii Constituţionale.

"Singura variantă pe care o acceptăm este de modificare a celor două Coduri în raport cu deciziile Curţii Constituţionale. Sperăm ca şi PSD şi ALDE să procedeze la fel, să nu se folosească doar de deciziile CCR pentru a-şi rezolva problemele clientelei politice şi corupţilor din partid, în special corupţiei domnului Dragnea", a punctat Turcan. AGERPRES

×