x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Să iei demisia în alb primului ministru este un act de cămătărie politică

Turcan: Să iei demisia în alb primului ministru este un act de cămătărie politică

11 Iun 2017   •   14:07
 Turcan: Să iei demisia în alb primului ministru este un act de cămătărie politică
Sursa foto: Diana Oros

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat duminică, într-o postare pe Facebook, că să iei demisia în alb primului ministru al Guvernului României şi membrilor întregului guvern, votaţi de Parlament, este nu doar "o încălcare flagrantă a democraţiei", ci şi "un act de cămătărie politică". 

"Totuşi, cred că nu trebuie trecut cu vederea un fapt de o gravitate excepţională. Să iei demisia în alb primului ministru al guvernului României şi întregului guvern, votaţi de Parlament, este nu doar o încălcare flagrantă a democraţiei ci un act de cămătărie politică. În ce altă ţară membră a Uniunii Europene şeful de partid ia ostatic un guvern întreg asupra căruia exercită un şantaj permanent? Ar trebui să indice dl. Dragnea în ce ţări mai există o asemenea situaţie. E un model al stângii europene sau dl. Dragnea s-a inspirat din filmul La Piovra? Cui a mai luat astfel de jurăminte de supunere domnul Dragnea? Comisarului european Corina Creţu, euparlamentarilor PSD? Ar trebui să ştim toate aceste lucruri. În mod normal, un astfel de comportament ar trebui să ducă la excluderea PSD din Partidul Socialist European", a scris Raluca Turcan pe pagina de Facebook. 

Reacţia acesteia vine la câteva zile după ce liderul social-democrat Liviu Dragnea a declarat că toţi miniştrii, cu Sorin Grindeanu în frunte, şi-au depus demisiile în alb, atunci când şi-a primit mandatele. 

"Toţi (miniştrii şi-au depus demisiile în alb la partid - n.r.), atunci când şi-au primit mandatele. Nici nu ştiu unde sunt depozitate aceste demisii în alb, ei au făcut gestul ăsta, dar eu nu le folosesc pentru că nu cred că asta e o procedură corectă. Adică nu mă duc şi le iau din sertar şi le pun data. Eu nu procedez aşa. Am mai avut un caz de genul ăsta şi nu...", a spus Dragnea, vineri, la Palatul Parlamentului.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: turcan politica demisie