x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: "Sprijin iniţiativa privind anularea ajutorului social pentru persoanele care refuză un loc de muncă"

Turcan: "Sprijin iniţiativa privind anularea ajutorului social pentru persoanele care refuză un loc de muncă"

30 Mai 2017   •   20:39
Turcan: "Sprijin iniţiativa privind anularea ajutorului social pentru persoanele care refuză un loc de muncă"
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sprijină iniţierea unui proiect de lege care presupune anularea ajutorului social, a venitului minim garantat, pentru persoanele care refuză un loc de muncă. 

"Cât de greşit este să încurajezi nemunca celor care sunt în putere, pot să muncească, dar nu vor?! România nu îşi mai permite să tolereze nemunca dacă vrea să păşească spre prosperitate. Statul nu mai poate asigura în mod automat venituri celor care preferă să primească ajutoare sociale, să stea acasă, în loc să accepte un loc de muncă. Din păcate, a devenit convenabil pentru unii să se complacă într-o astfel de situaţie. Unul dintre punctele programatice ale Partidului Naţional Liberal este acela că individul trebuie sprijinit şi încurajat să îşi facă un rost prin propria muncă, să i se creeze condiţiile pentru a se realiza în viaţă. Acest lucru îl face mai puţin dependent sau vulnerabil în societate, îi aduce mulţumire şi recunoaştere, iar în cele din urmă contribuie cu plus valoare pentru întreaga comunitate. Din acest motiv, am decis să sprijin iniţierea un proiect de lege care presupune anularea ajutorului social, a venitului minim garantat, pentru persoanele care refuză un loc de muncă", a scris Turcan, marţi, pe Facebook. 

Ea susţine că scopul acestui sprijin financiar trebuie să fie unul provizoriu, şi nu o formă permanentă de susţinere. 

"Această situaţie nu mai poate continua şi trebuie să îi punem punct, în primul rând pentru că riscă să devină un mod de gândire care afectează fundamentul societăţii", conchide liderul PNL.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: turcan ajutor social