x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcia renunţă la vizele pentru români

Turcia renunţă la vizele pentru români

28 Aug 2009   •   00:00
Turcia renunţă la vizele pentru români
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Turcia a luat decizia politică de a elimina vizele pentru români, hotărârea urmând să capete, în curând, forma unui act normativ al guvernului de la Ankara, a relatat Mediafax ieri, citându-l pe ministrul de Externe, Cristian Diaconescu.



"Am salutat cu satisfacţie că Turcia ridică vizele pentru cetăţenii români care călătoresc mai puţin de 90 de zile în această ţară", a adăugat ministrul de Externe, aflat într-o vizită oficială în Turcia. Diaconescu a explicat că "o decizie va fi luată de Guvernul turc în perioada imediat următoare, iar aceasta va menţiona data începând de la care se va aplica măsura eliminării vizelor".

Pe de altă parte, Diaconescu a precizat că părţile au "convenit asupra creării unui parteneriat strategic între România şi Turcia, cu o importantă componentă economică". El a adăugat că s-a stabilit crearea unui grup strategic între cele două ţări, la nivelul ministerelor de Externe, care se va concentra pe probleme politico-militare şi strategice, dar şi pe aspectul de cooperare bilaterală pe mai multe planuri. "Totodată, am convenit crearea unei platforme comune de cooperare în ceea ce priveşte Sinergia Mării Negre şi Parteneriatul Estic, rolul Turciei în această zonă fiind relevant", a subliniat Diaconescu. Ministrul de Externe a mai spus că România şi Turcia au reiterat sprijinul pentru proiectul Nabucco.

Cristian Diaconescu a început miercuri o vizită oficială de trei zile în Turcia, la invitaţia omologului său turc, Ahmet Davutoglu, vizita având o importantă componentă economică.

×
Subiecte în articol: politic