x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR a cazut sub prag

UDMR a cazut sub prag

01 Mar 2004   •   00:00

Mai mult de jumatate dintre romanii care sunt decisi sa voteze la viitoarele alegeri parlamentare intentioneaza sa puna stampila in dreptul PSD.

Concluzia apartine unui sondaj de opinie realizat de Institutul pentru Marketing si Sondaje (IMAS), dat ieri publicitatii. In sondaj, partidul de guvernamant este creditat cu 50,8% din voturi, in timp ce locul doi a fost adjudecat de Alianta PNL-PD, cu 28,8% dintre optiuni, iar locul trei de PRM, cu 10,3%, partidul lui Corneliu Vadim Tudor fiind in scadere fata de luna ianuarie, cand IMAS l-a creditat cu 14,8%. Pentru prima oara, UDMR se situeaza sub pragul electoral de 5%. Sondajul crediteaza Uniunea cu un scor de doar 3,8%, semn ca intentia radicalilor de a candida in nume propriu ar putea duce la neintrarea acestei formatiuni in Parlament. Partidul Umanist este pe locul sase, cu 2,6% din sufragii. Clasamentul este completat de PNTCD - 1,5% si Partidul "Noua Generatie", condus de Gigi Becali, cu 1,2%. Sondajul a fost realizat in perioada 11-23 februarie, pe un esantion reprezentativ de 1.257 de persoane, si are o marja de eroare de +/-2,9%. Procentul celor care nu stiu daca sau pe cine sa voteze nu a fost precizat.

INCREDERE. La capitolul incredere in personalitatile politice, Mircea Geoana se situeaza pe primul loc, cu 49,3%, presedintele Ion Iliescu si premierul Adrian Nastase impart locul doi, ambii fiind creditati cu 49,2%. Theodor Stolojan ocupa locul patru, cu 37,1%, iar Traian Basescu este pe locul cinci, cu 34,3%. In Gigi Becali au incredere 18,3% dintre romani, in Lia Roberts, 14,1%. Presedintele umanist, Dan Voiculescu, se bucura de increderea a 9,7% dintre romani, iar liderul UDMR, Marko Bela, este creditat cu 8,8%.
( SILVIU SERGIU )

×
Subiecte în articol: politic