x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR ameninţă, din nou, cu ieşirea de la guvernare

UDMR ameninţă, din nou, cu ieşirea de la guvernare

15 Mar 2012   •   11:39
UDMR ameninţă, din nou, cu ieşirea de la guvernare

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor si presedinte al UDMR Cluj, Mate Andras a atentionat ca formatiunea sa va iesi de la guvernare daca PDL se va razgandi in ceea ce priveste infiintarea unei linii in limba maghiara la UMF Targu Mures.

"In situatia in care se razgandeste partenerul de coalitie - si e vorba doar de PDL, deoarece UNPR si minoritatile au zis ca ne sustin in aceasta doleanta -, cred ca vom iesi de la guvernare. In legea privind educatia scrie foarte clar, ca in Romania sunt considerate prin lege trei universitati multiculturale, printre care Babes-Bolyai, dar si UMF din Targu Mures. Daca nu se respecta legea de catre universitate, guvernul are obligatia de a interveni prin hotarare de guvern si de a respecta legea'', a declarat Andras, potrivit Agerpres.

Acelasi gest de amenintare l-a facut si vicepremierul Marko Bela, la inceputul lunii. El a spus ca se gandeste sa renunte la prezenta sa in Guvern si, in plus, pune sub semnul intrebarii si prezenta UDMR in coalitie, daca nu se va gasi o solutie cu privire la situatia Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures pana saptamana viitoare.

×