x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR nu sprijină moţiunea simplă privind Educaţia

UDMR nu sprijină moţiunea simplă privind Educaţia

07 Apr 2010   •   00:00

Senatorul UDMR Bokor Tiberiu a anunţat, miercuri, la dezbaterea moţiunii simple privind Educaţia, că reprezentanţii formaţiunii nu vor vota documentul.

El a afirmat că proiectul Legii învăţământului sprijină descentralizarea, principiul respectării identităţii culturale a minorităţilor naţionale, modernizarea sistemului de învăţământ, formarea de competenţe şi depolitizarea sistemului.

Senatorul, care este membru al Comisiei pentru învăţământ, a arătat că semnatarii moţiunii sunt în postura de a recunoaşte eşecul aşa-zisei reforme din ultimii douăzeci de ani.

Potrivit afirmaţiilor sale, în prezent, din cauza politicilor anterioare, învăţământul este subfinanţat, politizat şi imprevizibil şi nu răspunde nevoilor societăţii şi comunităţilor.

Bokor a menţionat că este pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani când se încearcă schimbarea fundamentală a acestui domeniu şi descentralizarea financiară şi administrativă.

"Nu există proiecte de lege perfecte, dar vă invit să facem o lege mai bună", a arătat Bokor Tiberiu, care a adăugat că proiectul de lege va trece prin cele două comisii pentru învăţământ de la Senat şi de la Camera Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: politic