x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea a trimis comisiei "Vanghelie” acte cu o întârziere de două luni

Udrea a trimis comisiei "Vanghelie” acte cu o întârziere de două luni

de Elena Stan    |    16 Sep 2009   •   00:00

După două luni de la înfiinţarea comisiei Udrea, şi după nenumărate solicitări, ministrul Turismului, Elena Udrea a trimis, ieri, la comisie dosarele privind achiziţia de autoturisme şi participarea la Târgul Internaţional de la Berlin.

"Ministerul Turismului şi-a adus aminte că a mai făcut nişte achiziţii şi ne-a trimis ieri dosarul de achiziţie privind participarea la Târgul Internaţional de la Berlin, unde ministerul Turismului a cheltuit 450.000 de euro. Ne-a pus la dispoziţie dosarul de achiziţie, dar nu avem contractul semnat", a declarat Ludovic Orban, preşedintele Comisiei Udrea.

El le-a spus deputaţilor din comisie că potrivit acestui dosar, amenajarea unui stand la Târgul Internaţional de la Berlin a costat aproape 300.000 de euro, adică "cât o casă dintr-un cartier rezidenţial din Bucureşti". 

Legat de declaraţiile lui Orban, ministrul turismului a făcut apel la memoria preşedintelui comisiei care anchetează modul de cheltuire a banului public de la MT.    "Dacă standul României din acest an la târgul de la Berlin a costat cît o casă într-un cartier de lux, aşa cum afirma domnul Orban, în 2008 Guvernul din care facea parte domnia sa a plătit pentru standul României la Zaragoza cât pentru un hotel din centrul Bucureştiului, adică 4,5 milioane de euro", potrivit comunicatului emis de MT imediat după declaraţiile lui Orban. 

Ludovic Orban a mai spus că în acest caz, negocierea s-a făcut fără anunţ prealabil. El a arătat că la comisie au fost primite de la Ministerul Turismului şi dosarul privind achiziţia de autoturisme şi dosarul de achiziţie referitor la Târgul de la Milano. Membrii comiosiei s-au arătat nemulţumiţi de întârzierea cu care au fost transmise dosarele de achiziţii publice de către funcţionarii de la MT.

×
Subiecte în articol: politic comisie udrea