x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: Politicieni ca Ponta şi Antonescu au falimentat Grecia

Udrea: Politicieni ca Ponta şi Antonescu au falimentat Grecia

04 Noi 2011   •   08:47
Udrea: Politicieni ca Ponta şi Antonescu au falimentat Grecia

"Am vazut ca intaiul socialist al tarii, Victor Ponta, a sarit repede sa-i ia apararea prietenului Papandreou, laudandu-i decizia de a organiza referendum asupra masurilor de austeritate. Si asta ca semn suprem al democratiei, uitand insa sa precizeze faptul ca premierul Papandreou isi asumase masurile de austeritate, batuse palma cu partenerii europeni, iar ideea referendumului era o miscare de maximum populism. Referendumul pe care il doreau socialistii greci nu era un act de curaj, ci o masura pe care o iau cei care guverneaza cu ochii la sondaje. Pentru ca, nu-i asa?, pentru oameni ca Ponta, cuvantul dat nu inseamna nimic, important e ce crede electoratul. Caci la asta sunt buni si USL-istii nostri: sa le spuna oamenilor ce le place sa auda. Chiar daca sunt minciuni, utopii sau fantasmagorii. Adevarul este supraevaluat in viziunea socialistilor care populeaza opozitia de la noi", scrie Udrea pe blogul sau.

"Pentru ca, ce sa vezi?, cand s-a pus problema demisiei, intaiul socialist grec a spus: 'si, totusi, e mai bine fara referendum'. Sunt sigur ca ne va lamuri Victor Ponta cum, dupa ce a renuntat la referendum, Papandreou e de fapt un erou si a luat decizia pentru greci, nu pentru a-si pastra el scaunul. Nu imi fac iluzii - la fel de curajos ar fi si intaiul pesedist", adauga ministrul Dezvoltarii.

In opinia ministrului Dezvoltarii, faptul ca premierul Greciei "a batut in retragere, lasandu-i in off-side pe socialistii de la noi, este mai degraba amuzant".

"Ce e insa grav este sangele rece cu care Victor Ponta spune ca statul asistential grec a fost promovat de un partid de dreapta. Ii aud pe reprezentantii USL (chiar si pe liberali) tipand ca inainte la conducere era un partid de dreapta. Ei bine, Victor Ponta, ar trebui sa invete sa faca adunari: in ultimii 30 de ani, in Grecia, dreapta a fost doar 7 ani la putere, iar socialistii (o data chiar alaturi de comunisti) restul de 23 de ani. Oare statul asistential s-a creat in 7 ani sau in 23 de ani?", mai scrie Udrea.

"Politicienii populisti au falimentat Grecia. Politicieni ca Victor Ponta si Crin Antonescu - cei care le spun oamenilor ce vor sa auda, fara sa ia in considerare vreun moment adevarul. Din cauza lor Europa este in pragul colapsului. Din cauza celor care spun ca «statul va avea intotdeauna grija de cetatean, indiferent de situatie». Adevarul este insa ca modelul acesta socio-economic pe care socialistii il propovaduiesc face implozie. Cei din Uniunea Socialista trebuie doar sa deschida ochii si sa accepte faptul ca asa nu se mai poate - epoca politicienilor populisti se incheie anul acesta! Este cantecul lor de lebada, de aceea sunt atat de agitati", sustine Elena Udrea.

Din punctul de vedere al Elenei Udrea, un alt lucru care "incredibil de grav din perspectiva vesnicului presupus premier al USL" este modul in care se raporteaza la Franta si la Grecia.

"Ponta acuza guvernele din Germania si Franta de ipocrizie. Mai mult, in viziunea liderului PSD, ipocriti sunt cei care propun salvarea tarii tale, stergerea a 50% din datorii, se incred in cuvantul tau si apoi se declara nemultumiti ca nu ti l-ai respectat. Adevarul este tocmai acesta: e vina lor ca au crezut un socialist, pentru ca au cazut la randu-le in capcana populismului", mai scrie Udrea.

Ministrul Dezvoltarii are si un post scriptum, care face referire la "unii jurnalisti mai rau-intentionati". "Cand am vorbit de huligani, m-am referit exclusiv la protestatarii violenti. Sunt acei oameni care se bat cu fortele de ordine, sparg vitrinele magazinelor, rastoarna masini, arunca sticle incendiare s.a.m.d. De altfel, am si spus clar: violenta nu este o solutie! Si tocmai de aceea trebuie dezaprobate toate violentele protestatarilor greci, nu transformate in acte eroice, cum se mai intampla pe la televiziunile de la noi", a explicat Udrea.

Ministrul Elena Udrea a scris, marti, tot pe blog, ca referendumul sustinut de guvernul socialist Papandreou este nepotrivit si inutil si ca televiziunile de stiri din Romania se revolta acum, desi ii dadadeau ca exemplu romanilor pe protestatarii greci, ea spunand ca acestia din urma sunt, "in fapt, niste huligani".

Joi, presedintele PSD, Victor Ponta, preciza, pe blogul sau, ca sustine decizia luata de premierul grec, Georges Papandreou, de a organiza un referendum pe tema ajutorului financiar oferit de UE si declara ca acuzele formulate de Elena Udrea la adresa socialistilor eleni sunt de un "tupeu nemarginit".

×