x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea renunţă la mascarada politică

Udrea renunţă la mascarada politică

de Elena Stan    |    20 Aug 2009   •   00:00

Ministrul Turismului, Elena Udrea,  a spus că se reapucă de treaba pe care trebuie să o facă la Ministerul Turismului şi că lasă de-o parte mascarada politică la care a asistat de mai bine de o lună de zile.

"Din acest moment ne întoarcem la treabă şi lăsăm de-oparte mascarada politică la care asistăm de mai bine de o lună", a explicat Elena Udrea. Aceatsa a mai spus că mascarada politică dinultima perioadă dăunează grav turismului românesc care în primele şase luni ale anului începuse să meargă mai bine. "Profesioniştii, şi nu mă refer aici la mine, care au activitate în turism de ani de zile, nu sunt ascultaţi şi nu sunt chemaţi să îşi spună părerea. E păcat să vorbească de turism oameni care nu au legătură cu acest domeniu. Tot acest conflict politic, să nu mai repet cuvântul «mascaradă» dăunează grav turismului românesc, care începuse să meargă mai bine", a spus Udrea.


REPROGRAMATĂ LA AUDIERI
Udrea a spus că se va prezenta în faţa comisiei Vanghelie numai dacă pesoanele care se aud pe înregistrarea interceptată îşi vor da demisia din comisie şi din Parlament chiar sau dacă acestea vor fi schimbate din comisie. "Dacă se respectă legea şi cei care au demonstrat că au un comportament abuziv şi un scop clar în a face dosar penal ministrului Turismului îşi dau demisia sau sunt schimbaţi, nu voi avea nicio problemă şi mă voi prezenta la audieri", a explicat Elena Udrea.

Legat de neprezentarea functionarilor din cadrul ministerului turismului la audieri, Udrea a spus că a fost alegerea lor, că nu ea le-a impus să nu se prezinte. "Am auzit această discuţie că cineva le-a interzis să participe la audieri. Angajaţii au propria lor opţiune", a spus Udrea.

Deputaţii din comisia parlamentară de anchetă au decis, joi, să programeze pentru 1 septembrie audierea ministrului Turismului. Ei au fost nemulţumiţi de atitudinea ministrului Turismului, care a venit la audierea programată pentru joi, dar s-a lansat într-un atac dur la adresa unor deputaţi din comisie, după care a plecat. Udrea a venit la comisia de anchetă numai pentru a înmâna personal plângerile penale depuse azi de dimineaţă la Parchet împotriva unor membri ai comisiei care anchetează modul de cheltuire a banului public de la Ministerul Turismului.

×
Subiecte în articol: politic