x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea scoate gondola lui Ridzi de la priorităţi

Udrea scoate gondola lui Ridzi de la priorităţi

06 Aug 2009   •   00:00

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a renunţat să promoveze în şedinţa de miercuri a Guvernului hotărârea prin care zona Parâng-Petroşani din judeţul Hunedoara să fie declarată drept staţiune turistică de interes naţional, potrivit Mediafax.

Ministrul a retras şi hotărârile privind atestarea municipiului Piatra-Neamţ şi a oraşului Vişeu de Sus ca staţiuni turistice de interes naţional. Explicaţiile ministrului au fost neclare, deoarece zona Parâng-Petroşani îndeplineşte condiţiile cerute de lege pentru a fi declarată staţiune turistică de interes naţional şi figura pe lista proiectelor cu finanţare de la minister pentru un important proiect turistic.

"Este vorba despre amenajarea unui domeniu schiabil în zona Parâng, care va cuprinde 30 de kilometri de pârtii de schi, o telegondolă cu o lungime de 8,2 kilometri, care va lega oraşul de Cota 1.600, un lac artificial şi nouă instalaţii de transport pe cablu, gen telescaun", declara în luna mai Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul oraşului Petroşani şi soţul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi. Proiectul este în valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, dintre care 72,84 milioane de euro provin de la Guvern prin Ministerul Turismului.

×
Subiecte în articol: politic