x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: "Unicul scop al comisiei este acela de a fabrica acuzaţii penale la adresa mea"

Udrea: "Unicul scop al comisiei este acela de a fabrica acuzaţii penale la adresa mea"

03 Sep 2009   •   00:00

Ministrul Turismului, Elena Udrea, susţine, într-o declaraţie de presă, că unicul scop al comisiei care o anchetează este acela de a fabrica acuzaţii penale la adresa ei, pentru fapte care nu există. Potrivit Elenei Udrea, "membrii comisiei dovedesc din nou nu doar rea-credinţă, ci şi o crasă necunoaştere a legii".



"Comisia Vanghelie, condusă de Ludovic Orban, a reuşit să demonstreze din nou, pentru a nu ştiu câta oară, că unicul ei scop este acela de a fabrica acuzaţii penale la adresa mea pentru fapte care nu există. Deoarece nu au găsit nicio încălcare a legii care să-mi poată fi imputată în activitatea de ministru, membrii comisiei încearcă să mă acuze acum de nerespectarea Constituţiei, a Legii răspunderii ministeriale şi a regulamentului Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care am respectat întocmai şi prevederile acestor acte normative", a spus Udrea într-o declaraţie de presă transmisă, astăzi, Mediafax.

Ea a adăugat că, în elanul lor de a-i forţa discreditarea, membrii comisiei dovedesc din nou nu doar rea-credinţă, ci şi o crasă necunoaştere a legii deoarece, spre exemplu, o eventuală încălcare a Constituţiei sau a regulamentului unei instituţii, fie ea şi Camera Deputaţilor, nu atrage după sine sancţiuni penale.

"Cu certitudine însă, comisia funcţionează ilegal şi abuziv. Bazându-se pe majoritatea pe care o formează în Parlament, PSD şi PNL au ajuns să stabilească, prin vot, că au dreptul să încalce legea. Tot PSD şi PNL decid, de pe fotolii de senatori şi deputaţi, ce e legal sau ilegal, ce este corect sau incorect în România, ignorând astfel justiţia şi toate celelalte instituţii ale unui stat democratic", a afirmat Udrea.

Deputatul PNL Ludovic Orban, preşedinte al Comisiei pentru anchetarea activităţii ministrului Turismului, a declarat, miercuri, că va cere membrilor din Comisie, care vor decide, declanşarea procedurilor de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea.

El a spus că în calitate de preşedinte al Comisiei va supune votului membrilor acesteia propunerea de iniţiere a procedurilor de începere a urmăririi penale a ministrului şi trimiterea către Biroul Permanent.

Deputatul PNL a afirmat că îşi întemeiază această solicitare pe "tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni, în care ministrul Turismului a încălcat Constituţia, legea răspudnerii ministeriale şi regulamentul Camerei Deputaţilor".

Întrebat de ce va face această solicitare înainte de finalizarea raportului comisie, Orban a răspuns: "Pe baza încălcării grosolone a Constituţiei şi a legii răspunderii ministeriale. Lucrurile sunt evidente pentru că, practic,toată opinia publică a putut să urmărească modul în care ministrul Turismului a batjocorit Parlamentul României, a batjocorit legislaţia, a batjocorit bunul simţ al oricărui om".

Orban a refuzat să prezinte detalii legate de discuţiile de miercuri din Comisie, în care trei experţi au prezentat opiniile lor despre achiziţiile făcute de ministerul Turismului.

Întrebat dacă până acum comisia a identificat elemente penale pe fondul activităţilor cercetate, Orban a evitat să răspundă, motivând că s-ar antepronunţa şi ar încălca regulamentul comisiei.

Comisia urmează să îi audieze, în următoarele zile, pe reprezentanţii CNA şi ai Oficiului de Turism de la Paris, după care să înceapă redactarea concluziilor în vederea întocmirii raportului final.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, solicitarea deputaţilor PSD din Comisia de anchetă Udrea de a trimite comisiei Juridice spre analiză declanşarea procedurii prealabile de urmărire penală împotriva ministrului Turismului, a declarat secretarul Camerei Sever Voinescu.Udrea s-a prezentat, marţi, la şedinţa Comisiei parlamentare de anchetă în cazul sumelor cheltuite de Ministerul Turismului, însoţătă de doi secretari de stat. Udrea a părăsit şedinţa deputaţilor din Comisia parlamentară în cazul său, înainte de încheierea lucrărilor, după ce a acuzat faptul că acest organism funcţionează ilegal.

Deputaţii din comisia de anchetă în cazul Udrea şi-au exprimat, marţi, nemulţumirea faţă de faptul că ministrul PDL al Turismului a părăsit şedinţa şi au decis ca miercuri să înceapă elaborarea unui raport preliminar referitor la activitatea Ministerului, pe baza documentelor pe care le-au primit.

×
Subiecte în articol: politic