x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Uioreanu: Traian Băsescu a devenit şi premierul României

Uioreanu: Traian Băsescu a devenit şi premierul României

07 Mai 2010   •   00:00

Deputatul PNL Horea Uioreanu apreciază că, prin discursul ţinut ieri, preşedintele Traian Băsescu a depus şi a adoptat o moţiune de cenzură la adresa Guvernului şi a devenit premier al României, preluând atribuţiile şefului Executivului,

Uioreanu susţine, într-un comunicat de presă transmis azi, că românii au putut constata "că legea fundamentală a statului, Constituţia, a fost modificată fără dezbateri publice, fără votul Parlamentului, fără referendum".

"Preşedintele tuturor românilor a devenit, începând de joi, şi premier al României. Asta, în condiţiile în care Traian Băsescu a preluat atribuţiile şefului Executivului, despre care ştiam că este Emil Boc, şi a prezentat oficial măsurile de austeritate convenite cu FMI", a susţinut Uioreanu.

El susţine că anunţul privind măsurile pe care Guvernul este obligat să le aplice din cauza "incompetenţei şi a incapacităţii sale de a gestiona criza, creată de propria neputinţă" trebuia făcut de premierul Emil Boc.

"El trebuia să se prezinte în faţa poporului şi să anunţe rezultatul negocierilor cu FMI. Tot el ar fi trebuit să răspundă întrebărilor legate de efectele directe şi secundare ale acestor măsuri, altele decât reducerea veniturilor pentru jumătate din populaţia României. Am fi vrut să aflăm la cât se ridică economiile pe care Guvernul le va face prin aplicare acestor măsuri şi unde vor fi direcţionate aceste sume. Sau să ne spună, verde-n faţă, un adevăr ascuns cu grijă până acum - că, de fapt, aceşti bani nu există şi FMI nu mai dă bani pentru plata clientelei de partid", a afirmat Uioreanu.

Horea Uioreanu a susţinut că a constatat că Emil Boc a tăcut joi, aşa cum tace de câteva zile, în timp de ce miniştrii din subordine "fac declaraţii care demonstrează că nu au ştiut şi nu ştiu nici acum ce se întâmplă, ce se negociază, cum se negociază şi cum vor aplica deciziile luate de Zeus, noul premier al României".

"Cred că joi am asistat la un eveniment mai mult decât istoric prin ineditul său: preşedintele Traian Băsescu a depus şi a adoptat o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. Chiar dacă a precizat că nu are de gând să ceară o remaniere guvernamentală, preşedintele Traian Băsescu a recunoscut evidenţa, că el a fost şi este adevăratul prim-ministru al României. Îl aşteptăm să depună jurământul şi în această calitate, pentru ca totul să fie «constituţional»", a arătat Horea Uioreanu, care consideră că şeful statului a mai demonstrat astfel că nici măcar el nu mai crede în capacitatea Guvernului Boc de a gestiona criza şi a adopta măsurile necesare.

×
Subiecte în articol: politic