x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ultimele jocuri pentru Parlament

Ultimele jocuri pentru Parlament

06 Aug 2004   •   00:00

Liberalii au astazi ultima discutie de bucatarie pe marginea listelor de candidati pentru Parlament.

MIRELA IAMANDI

Inainte ca Delegatia Permanenta sa dea OK-ul definitiv (in cadrul sedintei de maine, de la Palatul Parlamentului), staff-ul PNL se va intruni in Bulevardul Aviatorilor pentru retusul final, in cadrul Biroului Executiv.

LA "JUDECATA". In ultimele doua zile s-au "judecat" in fata Curtii de Onoare si Arbitraj si a mai-marilor partidului cazurile ramase in suspensie din filialele liberale.

Cel mai important subiect ramane insa Bucurestiul, unde sunt mai multe focare de dezbatere. Pe primul plan - candidatura sefului PNL, Theodor Stolojan, in fruntea plutonului de deputati cu scopul de a trage in sus imaginea partidului. Temerea liberalilor era ca ar putea pierde un mandat in favoarea PD prin aceasta candidatura. Ultimele calcule arata insa ca liberalii nu vor rata mandatul cu pricina. Asta pentru ca PNL si PD au aplicat principiul "fermoarului" in completarea listelor, ceea ce face ca liberalii si democratii sa alterneze pe liste. Iar listele se incheie cu un pedist. Concluzia favorizeaza, asadar, candidatura liderului PNL pe locul I la Camera Deputatilor. Aceasta va face ca vicepresedintele Mona Musca sa ramana pe locul I la Senat, desi ar fi preferat sa fie in topul deputatilor de Bucuresti.

ROCADE. O alta figura importanta a partidului, presedintele fondator Radu Campeanu, a cerut mutarea de pe listele senatoriale argesene la Bucuresti, unde ar prinde insa doar locul III, dupa Mircea Cinteza. Doctorul Cinteza a fost de altfel solutia tampon aleasa de conducere saptamana trecuta dupa dizolvarea biroului de la Sectorul 2. Plasat pe locul III la Bucuresti, Crin Antonescu ar reveni la Camera, unde se indreapta, de altfel, si preferintele sale. Lista cazurilor analizate de conducerea PNL si care vor fi si in atentia Biroului in aceasta dimineata cuprinde situatia de la Braila, Satu-Mare, Prahova, Calarasi si Timis.

×
Subiecte în articol: politic