x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umanistii se pregatesc pentru alegeri

Umanistii se pregatesc pentru alegeri

23 Aug 2004   •   00:00

POLITIC

Peste 600 de umanisti prezenti ieri la prima reuniune a alesilor locali ai PUR au fost consultati cu privire la pregatirea alegerilor parlamentare si la politica de aliante a partidului. Intrunita ieri pentru prima data de la infiintare, Liga alesilor locali PUR si-a ales Consiliul de conducere si a stabilit prioritatile alesilor locali ai partidului. Liga a imputernicit Consiliul National Extraordinar sa hotarasca politica de aliante pentru alegerile generale.
DANA PICIU

Cei peste 600 de umanisti prezenti ieri la prima reuniune a alesilor locali ai PUR au fost consultati cu privire la pregatirea alegerilor parlamentare si la politica de aliante a partidului.

IMPUTERNICIRE. Liga Nationala a Primarilor si Consilierilor PUR a imputernicit Consiliului National Extraordinar din 5 septembrie sa stabileasca si sa voteze politica de aliante a partidului pentru alegerile generale din noiembrie. Presedintele uma-nist, Dan Voiculescu, a confirmat ca PUR continua discutiile asupra aliantelor preelectorale atat cu Alianta PNL-PD, cat si cu PSD, dar a mentionat ca este posibila si participarea pe liste proprii a PUR pentru alegerile parlamentare. Vicepresedintele PUR Romeo Stavarache a subliniat necesitatea ca rezulta-tul alegerilor generale sa asigure partidului un rol semnificativ pe scena politica din Romania. "PUR trebuie sa fie o forta importanta pe scena politica romaneasca in legislatura 2004-2008, pentru ca suntem partidul care stie, vrea si poate sa faca o schimbare in Romania spre binele oamenilor. Datoria noastra este ca la 28 noiembrie sa redam cetatenilor Romania - tara confiscata", a spus primarul Bacaului.

CONDUCERE. Liga Nationala a Primarilor si Consilierilor PUR va fi condusa de un presedinte, Romeo Stavarache, si de un birou format din presedintele Consi-liului Judetean Prahova, Florin Anghel, presedintele CJ Galati, Eugen Durbaca, presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu si presedintele CJ Valcea, Dumitru Buse. Liga va actiona pentru consolidarea autonomiei locale si va propune programe de dezvoltare economico-sociala a localitatilor. Doi dintre cei mai tineri alesi locali ai PUR, Daniel Ierimie (24 ani), primar al comunei Livezile din judetul Alba, si Silviu Tanase (26 de ani), viceprimar al municipiului Targoviste, au aratat ca PUR trebuie sa faca o altfel de administratie, pentru cetatean si comunitate. "Vrem sa demonstram ca tineretea noastra este un atu in rezolvarea problemelor comunitatii care ne-a ales", a spus Silviu Tanase.

PROTEST LA CNSAS

La finalul reuniunii, umanistii, alaturi de presedintele Dan Voiculescu, s-au deplasat la sediul CNSAS pentru a cere accesul la propriile dosare aflate in arhiva Securitatii, acolo unde acestea exista, dorind astfel sa puna capat speculatiilor potrivit carora PUR este un partid de securisti. "Este o nerusinare si o minciuna sfruntata care se tot repeta! Cei care formuleaza astfel de neadevaruri nu cunosc realitatea si dau cu noroi in peste 140.000 de oameni care sunt membri ai partidului nostru. Cred ca unii incearca doar sa castige capital politic de pe urma acestor minciuni, iar altora pur si simplu nu le convine ideea ca mai exista si partide de oameni cinstiti in Romania", a declarat vicepresedintele PUR, Codrut Seres. "Dupa ce vom primi dosarele le vom face publice si speram ca cei care ne-au atacat pe nedrept sa aiba decenta sa-si ceara scuze in public", a declarat Romeo Stavarache.
×
Subiecte în articol: politic