x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un deputat PNL se mută cu cortul în Parlament

Un deputat PNL se mută cu cortul în Parlament

de Sînziana Duţă    |    13 Sep 2017   •   11:30
Un deputat PNL se mută cu cortul în Parlament

Liberalul Florin Roman a anunțat conducerea Camerei Deputaților că va intra în greva foamei şi va dormi într-un cort, în Parlament, în semn de protest din cauză că Guvernul refuză finanţarea monumentului Unirii de la Alba Iulia. În replică, președintele Camerei Deputaților i-a urat „somn ușor” alesului patriot. 

Conducerea Camerei Deputaţilor i-a permis deputatului Florin Roman să-şi instaleze un cort pe holurile Parlamen­tului, însă nu în faţa biroului de preşe­dinte al lui Liviu Dragnea de la nivelul P1, ci la etajul al doilea al clădirii, acolo unde se află grupul parlamentar al PNL. „Zona solicitată de domnul deputat (nivelul P1 - n.r.) este dedicată exclusiv activităţii parlamentare, iar, mai mult de atât, în a doua jumătate a lunii septembrie această zonă va fi dedicată în mare parte lucrărilor administrative de pregătire a Adunării Parlamentare NATO. Prin urmare, ca alternativă pentru găzduirea acestui demers i s-a propus domnului Florin Roman etajul 2, în faţa grupului parlamentar PNL”, a declarat secretarul Camerei, Ioana Bran. În plus, aceasta a transmis că s-au luat măsuri pentru monitorizarea stării de sănătate a deputatului-grevist, pe întreaga perioadă a protestului. „A fost înştiinţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti”, a precizat Ioana Bran. 
Florin Roman este nemulțumit de modul în care PSD-ALDE tratează Centenarul Marii Uniri, acuzând Guvernul că refuză finanţarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Deputatul spune că lucrările pentru Monumentul Unirii ar fi trebuit să înceapă deja pentru a fi gata până anul viitor. Rugat să comenteze demersul liberalului, Liviu Dragnea i-a transmis, ironic, „somn ușor”. „În legătură cu monumentul respectiv, e luată de mult timp decizia de a se finanța și se va finanța, indiferent de locul unde doarme domnul deputat. Va fi prins la finanțare pentru anul viitor. Eu vă spun, sunt unii care dorm și în scaun. Faptul că cineva vrea să i se amenajeze un pat înseamnă că își asumă acest lucru, dar nu are nicio legătură cu monumentul”, a spus şeful PSD.

×