x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un europarlamentar ia apărarea Bisericii

Un europarlamentar ia apărarea Bisericii

08 Dec 2015   •   13:50
Un europarlamentar ia apărarea Bisericii

Atacată din toate părţile pe reţelele de socializare, mai ales după tragedia de la clubul Colectiv, Biserica Ortodoxă Română se confruntă azi cu un val neobişnuit de reacţii adverse care îi pun la îndoială credibilitatea. “Am mai trăit astfel de momente de contestare a Bisericii, imediat după Revoluţie, în anii `90. Atunci au fost atacaţi stâlpii statului român: Biserica, Armata şi Şcoala. În momentul de faţă ne confruntăm iar cu o contestare a Bisericii şi în acelaşi timp a clasei politice. Eu aş face o paralelă între cele două şi cred că trebuie să luăm în calcul că nu e întâmplător”, a declarat europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu pentru Jurnalul Naţional.

Protestele de stradă după tragedia de la Colectiv au adus în prim-plan sloganul “vrem spitale, nu catedrale” şi au atras atenţia asupra finanţării pe care Biserica Ortodoxă o primeşte de la bugetul de stat. “Biserica reprezintă credinţa fundamentală a românilor în Dumnezeu. Ar trebui să mergem la ţară să vedem cât de mulţi oameni umplu bisericile duminica să înţelegem cât de mult contează credinţa lor. Biserica are un rol fundamental în stat, alături de Armată şi de şcoală”, continuă europarlamentarul.

Ioan Mircea Paşcu se declară contrariat de criticile aduse instituţiei Bisericii. “Nu cred că Biserica a făcut vreo greşeală. S-a profitat de ocazie după tragedia de la Colectiv şi s-a contestat Biserica, dar să nu uităm câtă grijă are Biserica de anumite categorii sociale pe care societatea le ignoră, câte campanii sociale face. Biserica ajută statul să funcţioneze”, explică Ioan Mircea Paşcu.

“Sunt unii oameni de bună-credinţă care au nemulţumirile lor faţă de Biserică, dar sunt alţii foarte bine orientaţi şi care ştiu foarte bine care este rolul Bisericii. Dar sunt 30 de mii în Bucureşti şi încă 30 de mii prin ţară. Deci sunt 60 de mii contra 20 de milioane de oameni”, susţine europarlamentarul român.

×
Subiecte în articol: ioan mircea pascu