x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un loc sub soare - Silvian Ionescu, refugiat la Ministerul Mediului

Un loc sub soare - Silvian Ionescu, refugiat la Ministerul Mediului

19 Ian 2005   •   00:00

PD a obtinut in urma negocierilor 17 posturi de secretar de stat, al 18-lea fiind cedat PUR in schimbul subprefectului de la Giurgiu. Liderul PD, Emil Boc, si-a anuntat ieri colegii ca a negociat posturi in Ministerul de Interne (un secretar de stat la logistica si unul la comunitati locale), tot cate doua la Ministerul Apararii (la armament si la integrare), Ministerul Economiei (sistemul energetic si resursele minerale), Munca si Externe si cate unul la Finante, Transporturi, Agricultura, Cultura, Invatamant, Sanatate si Mediu.


OANA STANCU

SECRETAR DE STAT. Dupa plecarea de la Prefectura, Silvian Ionescu n-a asteptat prea mult pentru o noua functie
La ultimul dintre acestea, conducerea PD l-a votat in unanimitate pe Silvian Ionescu, prefect al Capitalei doar pentru cateva zile, cand Traian Basescu a determinat demisia lui, spunand ca are un trecut cu probleme. Votul unanim al conducerii PD este un semnal adresat de fapt sefului statului, care sa nu mai intervina in decizia partidului. Silvian Ionescu a anuntat insa ca nu va accepta functia fara acordul presedintelui pentru a nu mai trece din nou prin spectacolul demisiei de onoare.

Pentru celelalte posturi de secretari de stat, PD ii scoate la inaintare pe unii dintre greii PD - trezorierul Alin Albu va ocupa, de exemplu, postul pentru logistica din Ministerul de Interne - sau liderii mai vechi care au fost inlaturati de pe listele parlamentare la semnalul de intinerire dat de Traian Basescu. Ioan Onisei este deja secretar de stat la Cultura, fostul deputat Vasile Bran este propus pentru Ministerul Muncii, Dan Vasiliu, pentru Interne, Aurel Pana, pentru Agricultura - numai daca va fi iertat de colegi pentru dezertarea la PRM de asta-toamna etc. Dupa Onisei si Vasiliu, un al treilea vicepresedinte PD scos si el de pe listele parlamentare, Vasile Nistor, ar putea primi un post extrem de important, sefia Regiei Autonome a Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS).

×
Subiecte în articol: politic silvian ionescu