Turneul electoral al premierului Tăriceanu a continuat ieri la Brăila, unde au fost lansaţi candidaţii liberali în alegerile locale.
Turneul electoral al premierului Tăriceanu a continuat ieri la Brăila, unde au fost lansaţi candidaţii liberali în alegerile locale. Discursul premierului a fost evident împănat cu atacuri la adresa lui Theodor Stolojan şi a liderilor PD-L, cărora premierul le-a rezervat în ultima vreme câte o ironie pe zi. “Îl privesc cu compasiune pe acest domn numit Stolojan, care, după ce a fost în curtea domnului Iliescu şi era acolo pe post de ridicător de mingi la fileu, a plecat la Partidul Democrat. Cred că ştiţi cum se numeşte acest lucru, se numeşte traseism politic. Nu cred că astăzi te poţi numi socialist, după aia să te numeşti liberal, după aia să spui că eşti la Partidul Democrat. Ce credibilitate au aceşti oameni eu nu înţeleg. Nu numai atât. Trecând la PD, de unde a fost preşedintele acestui partid, a ajuns să fie ajutor de ajutor. Deci, domnul Stolojan se complace în postura absolut incredibilă de ajutor al domnului Boc, care este ajutorul preşedintelui. Probabil că aceasta este anvergura domnului Stolojan, din păcate”, a spus Tăriceanu.
CONTRAATAC. În replică, vicepreşedintele PD-L Valeriu Stoica a spus că declaraţiile lui Tăriceanu la adresa lui Emil Boc şi a lui Theodor Stolojan sunt “suburbane, imorale şi nedrepte”. “Călin Popescu Tăriceanu este o marionetă caraghioasă şi umilă a lui Iliescu şi a grupării oligarhice şi se manifestă ca un personaj freudian care vrea să-şi ucidă părinţii politici, pe Traian Băsescu şi pe Theodor Stolojan”, a mai declarat Stoica. El a mai spus că declaraţiile lui Tăriceanu sunt nedrepte având în vedere că Stolojan a contribuit la ascensiunea PNL, partid care acum “arată ca o motocicletă după accident”
PARTID CU NUMERE AUTO. În Vrancea, ministrul Internelor, Cristian David, a trimis şi el nişte săgeţi în direcţia PD-L, despre care a insinuat că ar cam orbecăi printre ideologii. “Zona de centru-dreapta a eşichierului politic din România este invadată neprincipial de un partid ce s-ar dori de centru-dreapta, dar care nu ştie foarte clar ce stradă caută în politică. Când e la stânga, când e la dreapta, au epuizat soluţiile de denumire a partidului. Nu mai ştiu ce poate să iasă din PD-L decât LPD sau LDP – ca la numerele auto”, a conchis Cristian David.