x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un nou atac la PD-L: Theodor Stolojan, “ajutor de ajutor”

Un nou atac la PD-L: Theodor Stolojan, “ajutor de ajutor”

de Monica Iordache Apostol    |    Dana Lepadat    |    29 Mar 2008   •   00:00
Un nou atac la PD-L: Theodor Stolojan, “ajutor de ajutor”
Sursa foto: Marin Raica/

Turneul electoral al premierului Tăriceanu a continuat ieri la Brăila, unde au fost lansaţi candidaţii libe­rali în alegerile locale.

Turneul electoral al premierului Tăriceanu a continuat ieri la Brăila, unde au fost lansaţi candidaţii libe­rali în alegerile locale. Discursul premierului a fost evident împănat cu atacuri la adresa lui Theodor Stolojan şi a liderilor PD-L, cărora premierul le-a rezervat în ultima vreme câte o ironie pe zi. “Îl privesc cu compasiune pe acest domn numit Stolojan, care, după ce a fost în curtea domnului Iliescu şi era acolo pe post de ridicător de mingi la fileu, a plecat la Partidul Democrat. Cred că ştiţi cum se numeşte acest lucru, se numeşte traseism politic. Nu cred că astăzi te poţi numi socialist, după aia să te nu­meşti liberal, după aia să spui că eşti la Partidul Democrat. Ce credi­bi­litate au aceşti oameni eu nu în­ţe­leg. Nu numai atât. Trecând la PD, de unde a fost preşedintele aces­tui partid, a ajuns să fie ajutor de aju­tor. Deci, domnul Stolojan se com­pla­­ce în postura absolut incredibilă de ajutor al domnului Boc, care este aju­­torul preşedintelui. Probabil că aceasta este anvergura domnului St­o­lojan, din păcate”, a spus Tă­riceanu.

 

CONTRAATAC. În replică, vicepreşedintele PD-L Valeriu Stoica a spus că declaraţiile lui Tăriceanu la adresa lui Emil Boc şi a lui Theodor Stolojan sunt “sub­urbane, imo­rale şi nedrepte”. “Călin Popescu Tă­ri­ceanu este o marionetă ca­ra­ghioa­să şi umilă a lui Iliescu şi a grupării oligarhice şi se manifestă ca un personaj freudian care vrea să-şi ucidă părinţii politici, pe Traian Bă­sescu şi pe Theodor Stolojan”, a mai declarat Stoica. El a mai spus că de­claraţiile lui Tăriceanu sunt ne­drepte având în vedere că Stolojan a con­tribuit la ascensiunea PNL, partid care acum “arată ca o motocicletă după accident”

 

PARTID CU NUMERE AUTO. În Vrancea, ministrul Inter­ne­lor, Cristian David, a trimis şi el nişte săgeţi în direcţia PD-L, despre care a insinuat că ar cam orbecăi prin­tre ideologii. “Zona de centru-dreapta a eşichierului politic din Ro­mânia este invadată neprincipial de un partid ce s-ar dori de centru-dreap­ta, dar care nu ştie foarte clar ce stradă caută în politică. Când e la stân­ga, când e la dreapta, au epuizat so­­luţiile de denumire a partidului. Nu mai ştiu ce poate să iasă din PD-L de­cât LPD sau LDP – ca la nu­­me­re­le auto”, a conchis Cristian David.

×
Subiecte în articol: politic theodor stolojan stolojan