x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un pedelist a votat cu scandal, la două mâini

Un pedelist a votat cu scandal, la două mâini

03 Mai 2010   •   00:00
Un pedelist a votat cu scandal, la două mâini

Respingerea, la Senat, a unui proiect pe tema patronatelor a prilejuit, azi, un schimb de replici între Puiu Haşotti (PNL) şi Dumitru Oprea (PDL), după ce liberalul a reclamat că un parlamentar democrat-liberal ar fi votat în locul lui Radu Berceanu, ajungându-se apoi la o pauză de consultări.

Propunerea legislativă de modificare a Legii patronatelor a fost respinsă de senatori, liberalul Puiu Haşotti solicitând reluarea votului pentru că unul dintre senatorii PDL ar fi votat cu două cartele.

"Solicit reluarea votului, pentru că un coleg, nu îi spun numele din decenţă şi respect pentru Senat, a votat cu două cartele. Solicit reluarea votului, dacă nu se anulează acest vot, atunci îi voi spune numele. Domnule, până şi aici în Senat furaţi, domnule...", a afirmat, la microfon, senatorul PNL.

Democrat-liberalul Dumitru Oprea a intervenit după liberal, reproşându-i acestuia că nu a dat dovadă de aceeaşi vigilenţă atunci când senatorii PNL au procedat la fel la vot.

"Sunteţi un mincinos de cea mai joasă speţă", a replicat Haşotti.

"V-am văzut făcând acelaşi lucru, dacă vreţi avem stenograma şedinţei de atunci, vă prezint stenograma, cu nume şi prenume, dacă vă caracterizează amnezia", a răspuns Oprea.

Haşotti a spus, în replică, la microdon, explicând că, dacă Dumitru Oprea nu ar fi încercat "să îl protejeze pe cel care a măsluit votul", nu s-ar fi escaladat schimbul de replici.

El a menţionat că solicită şi lista de vot, pentru a se vedea "cum a votat Radu Berceanu, care nu era prezent în sală".

Senatorii puterii şi cei ai opoziţiei s-au acuzat reciproc de tergiversarea dezbaterii celor 20 de proiecte şi iniţiative legislative aflate pe ordinea de zi şi care au termen de adoptare ziua de 3 mai.

×
Subiecte în articol: politic