x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ungureanu, la întâlnirea cu prefecţii: Puterea este răspundere, puterea nu este orgoliu. Nu vrem prefecţi timizi

Ungureanu, la întâlnirea cu prefecţii: Puterea este răspundere, puterea nu este orgoliu. Nu vrem prefecţi timizi

31 Mar 2012   •   09:21
Ungureanu, la întâlnirea cu prefecţii: Puterea este răspundere, puterea nu este orgoliu. Nu vrem prefecţi timizi

Nu perspectivele pe hartie asupra lucurilor pun probleme, ci modalitatile prin care acestea devin realitate, iar prefectilor le revine raspunederea de a asigura respectarea legii, a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu, la Odorheiul Secuiesc, la intalnirea cu prefectii din toata tara.

"Nu dorim niste prefecti timizi. Nu dorim niste prefecti care sa faca intai calcule politice inainte de a lua in considerare, in modul cel mai serios, prerogative pe care legea le confera. Avand in vedere ca anul acesta vom avea procese electorale, obiectivul este ca acestea sa se desfasoare exemplar. Nu dorim sa existe niciun prilej de suspiciune si nu dorim sa oferim interpretare modului in care Guvernul intelege sa organizeze alegerile locale si generale. Prefectii au datoria de a anticipa si de a preveni orice tip de blocaj care ar putea periclita desfasurarea corecta a alegerilor. Nu-mi doresc sa existe romani sceptici in ceea ce priveste suveranitatea optiunii politice", a spsu Ungureanu.

Primul-ministru le-a mai transmis prefectilor ca "puterea este raspundere, puterea nu este orgoliu. "Prefectul nu este un functionar, ci un actionar al binelui public. Prefectii sunt chemati sa puna in practica politica Guvernului, iar profesionalismul fara moralitate nu face sens", a mai spus Ungureanu.

Intrunirea prefectilor cu Mihai Razvan Ungureanu s-a desfasurat cu usile inchise. Dupa conferinta de presa, primul ministru a avut o intalnire cu reprezentantii autoritatilor locale si judetene, la discutie nefiind invitat nici un primar roman din Harghita. Sambata dupa amiaza premierul va vizita salina Praid.

×