x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UNPR atacă Guvernul

UNPR atacă Guvernul

12 Mai 2010   •   00:00

Şeful Departamentului de strategie al UNPR, partidul independenţilor condus de ministrul Gabriel Oprea, Mircea Coşea, a criticat ieri Guvernul şi Ministerul de Finanţe, imputându-le situaţia economică actuală. "Întârzierea măsurilor, lipsa de viziune a politicii economice a Guvernului a condus la situaţia ca România să apeleze la împrumuturi. (...) Responsabilitatea Ministerului de Finanţe pentru această situaţie nu poate fi trecută cu vederea", a precizat Coşea, citat de Mediafax.

El a precizat că, în opinia UNPR, relaţia cu FMI este strict necesară în continuare, dar nu este suficientă pentru ieşirea din recesiune. Potrivit lui Coşea, UNPR cere suprimarea privilegiilor materiale şi salariale ale demnitarilor, stricta monitorizare a cheltuielilor publice la nivelul fiecărui ordonator de credite, accelerarea măsurilor de prevenire şi eliminare a evaziunii fiscale şi a avantajelor clientelei politice.

Coşea a arătat că UNPR cere ca pensia minim garantată să nu fie redusă cu 15%, aşa cum se arată în memorandumul suplimentar încheiat cu FMI. El a mai precizat că nu este corect ca sectorul public să fie tratat nediferenţiat, global, prin includerea Educaţiei, Sănătăţii şi Ordinii publice, sectoare care au deja un deficit de finanţare şi de personal. UNPR mai cere, potrivit lui Coşea, reducerea numărului secretarilor de stat şi al cabinetelor lor, ca şi a excesului de personal ministerial din departamentele de protocol şi relaţii publice ale ministerelor.

"Lipsa unei politici bugetare moderne a condus la iminenţa unui blocaj financiar. Statul a devenit cel mai important element de blocare a economiei, prin onorarea doar a facturilor clientelei politice", a mai spus Coşea.

×
Subiecte în articol: politic