x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Camera Deputaților a aprobat impozitarea cu 85% a pensiilor speciale

UPDATE Camera Deputaților a aprobat impozitarea cu 85% a pensiilor speciale

17 Iun 2020   •   15:09
UPDATE Camera Deputaților a aprobat impozitarea cu 85% a pensiilor speciale

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Decizia a fost luată cu 307 voturi „pentru” și unul „împotrivă”.

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

ȘTIRE INIȚIALĂ Camera Deputaților decide astăzi cu privire la impozitarea pensiilor speciale, după ce Comisia de buget-finanțe a întocmit raportul pentru taxarea acestora cu 85%, care înseamnă diferența dintre pensia specială și cea realizată pe bază de contributivitate.

Proiectul de lege va fi supus și votului în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, joi, 18 iunie, întrucât se referă și la pensiile deputaților și senatorilor.

Deputații PNL, PSD și USR au transmis că sunt favorabili impozitării. 

Va fi aplicat un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.001 lei - 7.000 lei. Pentru cele care depășesc 7.001 lei, impozitul va fi de 85%.

"Pentru că în această lege se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstituţionalitate, vă propun ca mâine, în plenul reunit, să introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari. Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă va face şedinţă, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România", a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul a fost inițiat de PSD.

În cazul în care legea va fi votată în Parlament, aceasta ar putea fi respinsă de CCR, care a refuzat orice scădere a pensiilor magistraților. 

×