x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Război Cîțu-Orban: Reacția președintelui PNL la atacul premierului

UPDATE Război Cîțu-Orban: Reacția președintelui PNL la atacul premierului

16 Iul 2021   •   14:25
UPDATE Război Cîțu-Orban: Reacția președintelui PNL la atacul premierului

Președintele PNL, Ludovic Orban a  declarat că Executivul este emanația PNL și nu PNL este emanația Guvernului. El a mai spus că nu i se pare normal ca unii oameni numiți în funcții publice să fie schimbați pentru că au o anumită opțiune politică.

„Nu mi se pare normal ca oameni care reprezintă PNL și au fost numiți în funcții publice, să fie schimbați din funcții, de multe ori transparent, la comanda cuiva din interiorul partidului, pentru că au o anumită opțiune politică. Vreau să vă spun, din capul locului, un lucru simplu, Guvernul este emanația PNL și nu PNL este emanația Guvernului. Guvernul trebuie să asculte de forurile statutare ale PNL și nu Guvernul este acela care trebuie să dea dispoziții PNL și forurilor statutare ale PNL. Aceasta este logica”, a spus Ludovic Orban vineri la Conferința de alegeri a Organizației PNL Satu Mare.

În opinia lui, președintele PNL trebuie să fie premierul României.

„Un coleg mai tânăr a spus un lucru, că președintele PNL trebuie să fie premier, alții au spus că premierul trebuie să fie președintele partidului. Eu spun că cel care este ales președintele PNL, trebuie să fie premierul României”, susține Orban.

„Nu aș vrea să spun că nu s-au făcut autoritățile de management la ADR-uri, că negocierile pe bugetul 2021-2027 sunt departe de finalizare, că nu suntem campioni în ceea ce privește aprobarea PNRR. Sunt, încă, destule lucruri pe care noi putem să arătăm că suntem capabili de buna guvernare”, a mai spus Orban.

El a precizat că nu numără filiale pentru alegerile de la congresul din septembrie.

„Eu nu număr filiale, pentru mine, fiecare membru PNL contează și fiecare delegat la Congres contează. Faptul că un președinte de filială a exprimat o opțiune, asta nu înseamnă că filiala respectivă și membrii PNL și filiala respectivă, și mai ales delegații, care o să fie desemnați la Congres, trebuie să asculte de opțiunea lui. Fiecare delegat trebuie să judece cu mintea lui, pentru că soarta PNL stă în mâna fiecăruia dintre cei 5000 de delegați, care vor veni și vor participa la Congres”, a mai spus președintele partidului.

Florin Cîțu a lansat vineri un atac dur la adresa lui Ludovic Orban, contracandidatul său la șefia PNL: „Când cu câteva luni în urmă spui că o decizie a premierului este bună (...), iar peste câteva luni spui că nu mai este bună (...) arată că astfel de politicieni poate nu mai au un viitor în România”.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Premierul Florin Cîțu a lansat un atac dur la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban, contracandidatul său la șefia PNL.

„Când cu câteva luni în urmă spui că o decizie a premierului este bună, iar peste câteva luni spui că nu mai este bună arată că astfel de politicieni poate nu mai au un viitor în România”.

Florin Cîțu a spus, la Satu Mare, că această campanie internă a PNL a făcut să iasă la iveală și lucruri mai neplăcute.

„Această campanie este despre competiție și cred că nu este nimic mai liberal decât competiția. Și mă bucur foarte tare că avem această campanie și este transparentă pentru ca și dvs, dar și românii să poată să vadă cum se comportă două echipe. Din păcate, pot să vadă și lucruri mai neplăcute, lucruri care nu ar trebui să se întâmple în PNL, pentru că noi nu suntem PSD”, a spus Cîțu.

Acesta a lansat un atac dur la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban, contracandidatul său la șefia partidului, după ce acesta a criticat remanierea miistrului Alexandru Nazare.

„Când ataci membrii Guvernului, premierul, seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD. Când cu câteva luni în urmă spui că o decizie a premierului este bună, că este în spiritul Constituției, iar peste câteva luni spui că nu mai este bună, pentru că trebuie evaluată, arată că astfel de politicieni poate nu mai au un viitor în România”, a mai spus Cîțu.

Florin Cîțu și Ludovic Orban s-au înscris în cursa pentru șefia PNL, Congresul Național urmând să aibă loc în 25 septembrie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu ludovic orban