x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE VIDEO Iohannis prelungește criza politică. PROGRAMUL consultărilor la Palatul Cotroceni

UPDATE VIDEO Iohannis prelungește criza politică. PROGRAMUL consultărilor la Palatul Cotroceni

07 Oct 2021   •   15:33
UPDATE VIDEO Iohannis prelungește criza politică. PROGRAMUL consultărilor la Palatul Cotroceni

Administrația Prezidențială transmite programul consultărilor cu partidele politice în vederea formării unui nou guvern. 

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, transmite Președinția.

Consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Șeful statului nu este optimist în ceea ce privește rezultatul consultărilor.

„Sincer, nu ştiu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și eu sunt hotărât să găsesc împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară o ieșire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern”, a precizat acesta.

Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, marți, în Parlament.

ȘTIRE INIȚIALĂ Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că luni, la prânz, vor începe consultările cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou guvern. Acestea vor fi chemate separat la discuții.

 

 

Acesta amână rezolvarea crizei politice și își exprimă îndoiala că va ajunge la vreun rezultat, deși nu a depus niciun efort în acest sens.

„Voi organiza runda de consultări luni, de la ora 12.00. Nu știu dacă va duce la soluții”, a declarat președintele Iohannis.

Președintele i-a acuzat pe parlamentarii care au votat pentru demiterea guvernului că „nu au nicio gândire pentru ce urmează”.

„Evaluarea mea, oricât de trist ar suna, este că acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România sau pentru români. Aici suntem acum. Foarte pe scurt, cum s-a ajuns aici: USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernare la un moment dat, din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernare. Însă pentru USR nu a fost suficient, s-a aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat Guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din această criză în care am intrat pentru că guvernul a căzut victimă acestor orgolii”, a comentat șeful statului.

Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, marți, în Parlament.

Mediafax

×
Subiecte în articol: iohannis