x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE VIDEO Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a ministrului Finanțelor

UPDATE VIDEO Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a ministrului Finanțelor

de Jurnalul.ro    |    08 Iul 2021   •   14:30
UPDATE VIDEO Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a ministrului Finanțelor

UPDATE2 Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, și decretul de desemnare a lui Florin-Vasile Cîţu ca interimar. Premierul Florin Cîțu a anunțat că a tramnsmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

Mediafax

UPDATE 1 Prim-ministrul a anunțat remanierea ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, motivându-și decizia prin evaluarea la șase luni. Totodată, el a precizat că i-a cerut acestuia să-și dea demisia dar a refuzat. 

"Marți am informat toți liderii coaliției, în această dimineață am avut o nouă discuție cu toți liderii coaliței. Nu există alte discuții, fac analize pe fiecare minister în parte. Avem proiecte întârziate la Ministerul Finantelor care trebuie să atragă fonduri europene și eliminarea evaziunii fiscale. Nu avem nicio propunere pentru Minsterul Finanțelor.  Miza este o guvernare bună, în interesul cetățenilor. Pe mine mă interesează ca acest guvern să aibă performanță."

Interimatul va fi asigurat de premier.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Premierul Florin Cîțu ar putea cere, astăzi, președintelui Klaus Iohannis remanierea ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. Propunerea acestuia pentru portofoliul instituției este deputatul Dan Vâlceanu, potrivit unor surse Antena3.

Totodată, ar fi existat o discuție cu privire la acest aspect între președintele PNL, Ludovic Orban, și Florin Cîțu, în cadrul căreia Orban ar fi fost împotriva acestei schimbări. Convorbirea a fost dificilă mai ales că ministrul Finanțelor ar fii fost împotriva dorinței premierului de a acorda mai mulți bani autorităților locale. 

Alte motive pentru care Florin Cîțu dorește schimbarea lui Nazare ar fi problemele de comunicare și încasările reduse la buget. 

Pe lângă această remaniere, pe lista prim-ministrului se mai află și ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Totodată, aceste schimbări sunt puse și pe seama luptelor interne din PNL.

Ar fi a doua remaniere făcută de premierul Cîțu de când actuala Coaliție a preluat conducerea, după cea a lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății.

 

 

×
Subiecte în articol: remaniere florin citu Alexandru Nazare