x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL a câştigat primăriile din peste jumătate din România

USL a câştigat primăriile din peste jumătate din România

10 Iun 2012   •   19:28
USL a câştigat primăriile din peste jumătate din România

Candidatii USL au castigat aproximativ 60 la suta dintre primariile din Romania, conform estimarilor efectuate cu doua ore inainte de inchiderea urnelor.

Marele perdant este PDL, care a realizat un scor de 11%, cu foarte putin mai mult decat cele 10 procente obtinute decat candidatii PP-DD.

O prima mare surpriza s-a inregistrat la Craiova, acolo unde a castigat Lia Olguta Vasilescu, cu 52,4%, USL-ista detronandu-l pe actualul primar, Antonie Solomon (UNPR), care a primit doar 36,1% dintre voturi.

La Iasi, Gheorghe Nechita ramane in fruntea primariei, cu un scor fde 63,5%, la mare distanta de principalul contracandidat, Daniel Oajdea.

Un nou mandat a obtinut, la Bacau, si Romeo Stavarache, votat de peste 60 la suta dintre electori.

USL a castigat si la Timisoara, prin Nicolae Robu, care a obtinut 51,6 la suta dintre sufragii, de peste doua ori mai mult decat contracandidatul taranistm Adrian Orza (22,3%).

Si la Oradea Ilie Bolojan (USL) a castigat un nou mandat, cu un scor elocvent, 72,5%, in timp ce fostul ministru al Sanatatii, Cseke Atilla a adunat doar 15,9% dintre voturi, desi etnicii maghiari reprezinta un sfert din populatia orasului.

Rezultatele unui sondaj realizat de publicatiile De Toate pentru Toti si Rondul de Sibiu la iesirea de la urne arata ca actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis (FDGR), va castiga un al patrulea mandat cu 82,25 la suta, fiind urmat de Dragos Floarea (USL) cu 9,06 la suta si de Mariana Brunchea (PDL), cu 3,37 la suta.

Potrivit sursei citate, PDL va castiga Primaria municipiului Medias, Teodor Neamtu fiind reconfirmat cu 38,89 la suta din voturi, urmat de Gheorghe Roman (independent) - 29,30 la suta si de Eugen Moraru (USL) - 27,22 la suta.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 4.770 de repondenti, cu o marja de eroare de ± 1 la suta.

Potrivit unui exit-poll comandat de Realitatea TV si GeoPol si realizat de CURS, la Targu Mures va ramane primar Dorin Florea (Alianta pentru Mures - PDL-UNPR-PER), care a obtinut 59,04%. Pe locul secund s-ar fi clasat candidatul UDMR, Frunda Gyorgy, cu 30,76%, in timp ce Cornel Briscaru (USL), a obtinut 10,11%.

In Consiliul Local Targu Mures, la egalitate ar fi ApMS si UDMR cu 31,42%, USL are 27,79%, PPMT - 2,18%, iar PCM - 2,05%.

×
Subiecte în articol: USL alegeri 2012