x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL câştigă şefia CJ Hunedoara

USL câştigă şefia CJ Hunedoara

de Monalise Hihn    |    11 Iun 2012   •   07:57

Candidatul USL, Mircea Ioan Molot, a castigat inca un mandat in fruntea Consiliului Judetean Hunedoara. Potrivit numaratorii paralele, Molot l-a devansat pe contracandidatul sau, Mircia Muntean (UNPR, USP) cu peste 18.000 de voturi, dupa o campanie electorala extrem de dura. In timpul acesteia, Muntean, care a fost pana astazi primarul municipiului Deva, a recurs la orice in incercarea de a-si invinge adversarul. In timpul unei emisiuni televizate, Mircia Muntean a incercat sa loveasca o papusa gonflabila, ce avea chipul lui Molot.

Apoi, de cativa ani incoace Muntean l-a numit pe Molot cand 'piticul dictator', cand 'micul Ghadaffi'. De altfel, Mircia Muntean si Mircea Ioan Molot au fost colegi in PNL. Pentru ca Molot l-a invins in lupta pentru sefia PNL Hunedoara, Muntean a inceput un razboi pe viata si pe moarte cu cel care l-a invins. In mai 2011, Muntean a fost exclus din PNL si imediat s-a inscris in UNPR. Dupa 4 mandate in fruntea Devei, Mircia Muntean aproape ca pleaca in istorie, pentru ca, se pare, cariera sa politica s-a cam incheiat.

Surpriza de proportii in municipiul Hunedoara, acolo unde a castigat candidatul USP (PDL+UNPR), deputatul Viorel Arion, in dauna lui Bende Barna, sustinut de USL si UDMR. Deputatul le-a promis hunedorenilor cele mai fanteziste proiecte, incepand cu o plaja publica pe malul lacului Cincis si terminand cu patinoare si alte bazaconii ce nu pot fi realizate niciodata.

La Hateg, primarul in functie, Nicolae Timis, candidat PSD, a fost invins de catre Marcel Goia, PNL. Hategul se numara printre putinele localitati din judet in care PSD si PNL au candidat pe liste separate. Pe parcursul noptii, oamenii au iesit in strada si au cantat de bucurie la aflarea vestii ca Timis a pierdut alegerile.

Pe de alta parte, sotul Monicai Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, si-a pastrat fotoliul de primar al municipiului Petrosani, candidand de la USP. Cei mai multi dintre primari au castigat din nou. Cel mai strans scor s-a inregistrat in municipiul Orastie, unde candidatul USL,Ovidiu Balan, a invins la doar aproximativ 50 voturi in fata unui independent.

×