x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL cere demisia imediată guvernului Boc

USL cere demisia imediată guvernului Boc

03 Feb 2012   •   09:57
USL cere demisia imediată guvernului Boc

USL sustine ca decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea comasarii alegerilor ar trebui "sa consfinteasca finalul de mandat" al actualului Guvern, "singurul care a incercat in mod direct, folosind parghiile institutionale de care dispune, sa fuga de votul cetatenilor".

"Amanarea alegerilor locale ar fi fost un proces nedemocratic si neconstitutional, iar Curtea Constitutionala a consfintit acest fapt prin decizia sa", se arata intr-un comunicat al USL. "USL a sustinut de la bun inceput faptul ca prelungirea mandatelor alesilor locali nu se poate face decat cu incalcarea Constitutiei. In ciuda tuturor evidentelor si a semnalelor venite din partea societatii civile, a mass-media si a partidelor de opozitie, cu privire la caracterul nedemocratic si neconstitutional al amanarii alegerilor locale, puterea a ales sa mearga mai departe, de o maniera absolut sfidatoare pentru opinia publica. USL a precizat inca de la inceput ca argumentul economisirii fondurilor publice, invocat de Guvern, nu poate fi folosit atunci cand vine vorba de procese democratice de legitimare a regimului politic. De asemenea, USL a atras atentia in repetate randuri ca suprapunerea a doua procese electorale distincte, ce presupune exprimarea optiunii pe sase buletine de vot, va bulversa electoratul si va complica procedura de vot. Acum, Curtea Constitutionala confirma validitatea tuturor acestor semnale transmise de opozitie", mentioneaza sursa citata. Potrivit comunicatului, USL spera ca, prin publicarea acestei motivatii, "se face un pas major catre organizarea unui proces electoral corect, al carui deznodamant sa reflecte vointa populara". "In aceasta luna, oamenii au protestat in strada pentru respectarea drepturilor lor democratice, iar masura amanarii alegerilor ar fi fost menita sa limiteze exercitarea acestor drepturi de catre romani", mai spun reprezentantii USL.

USL considera ca actualul Guvern trebuie sa demisioneze "de indata", ca urmare a modului in care a tratat problema amanarii alegerilor, se mai arata in comunicat.

×