x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL Hunedoara acuză prezenţa pe listele de vot a numelor unor persoane decedate

USL Hunedoara acuză prezenţa pe listele de vot a numelor unor persoane decedate

26 Iul 2012   •   12:32
USL Hunedoara acuză prezenţa pe listele de vot a numelor unor persoane decedate

Conducerea USL Hunedoara acuza faptul ca pe listele electorale permanente se afla si numele unor persoane care au decedat. "Un coleg de-al nostru a verificat lista permanenta de la o sectie de votare din Deva si a constatat ca un cumnat de-al sau care decedase acum trei ani se afla pe listele de votanti", a declarat vicepresedintele PNL Hunedoara, Tiberiu Balint..

"La o observatie mai atenta am constatat ca 125 de persoane, dintre cele 1.300 arondate sectiei de votare, sunt mai in varsta de 77 de ani. Este putin probabil ca din 2002 si pana acum sa mai fie toate in viata", a mai spus Balint, potrivit Agerpres.

La randul sau, presedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurentiu Nistor, a exemplificat prin situatia existenta in satul Bejan, de langa Deva, localitate in care isi are domiciliul.

"Stiu ca in acest an au decedat sase oameni din satul Bejan si sigur nu au fost scoase de pe lista electorala", a spus presedintele PSD Hunedoara.

Liderii USL s-au aratat convinsi ca situatii similare celor semnalate ar putea fi intalnite si in alte sectii de votare din judetul Hunedoara. Ei au precizat ca pentru partidele politice este dificil sa verifice daca in liste au fost operate actualizari, in timp util, deoarece documentul este transmis partidelor doar in forma tiparita.

In opinia politicienilor, o varianta electronica ar permite crearea unor filtre de cautare si s-ar observa imediat daca listele sunt actualizate sau nu.

×