x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL va răspunde asumării de către Guvern a comasării alegerilor cu moţiune de cenzură

USL va răspunde asumării de către Guvern a comasării alegerilor cu moţiune de cenzură

05 Dec 2011   •   10:27
USL va răspunde asumării de către Guvern a comasării alegerilor cu moţiune de cenzură

USL ameninta cu motiunea de cenzura ca raspuns la proiectul coalitiei de a sprijini legea comasarii alegerilor parlamentare. Presedintele PNL a declarat ca proiectul comasarii este 'o chestiune care nu priveste doar jocul dintre partide, ci este o tema a intregii societati'.

"Nu exista niciun motiv pentru ca derularea democratica, normala a alegerilor sa nu aiba loc. Suntem categoric impotriva comasarii alegerilor, pentru ca nu exista motive nici de natura constitutionala, nici de alta natura. De asemenea, avem un proiect prin care raspundem foarte clar imperativului de a reduce numarul de parlamentari si imperativului de a clarifica asa-numitul vot uninominal pur intr-un tur", a spus Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca in cazul in care Guvernul va veni cu un proiect pe care isi asuma raspunderea si care se refera la comasarea alegerilor si care, de asemenea, presupune si pastrarea numarului de parlamentari, mijlocul parlamentar prin care USL se opune va fi depunerea unei motiuni de cenzura.

Despre propunerea ca parlamentarii Opozitiei sa-si dea demisia in bloc, Antonescu a spus ca aceasta poate fi luata in calcul si discutata in situatia in care USL considera ca nu mai exista nici un alt mijloc de a-si face datoria in raport cu cei care au votat-o.

De asemenea, liberalul l-a indemnat pe Emil Boc la raporturi civilizate indiferent de modul in care a fost descrisa 'administratia sa catastrofala' de catre Uniunea Social-Liberala. 'Poate sa se tutuie cu cardasii lui de la Cluj', a spus Antonescu.

×