x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR cere demisia ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu: Legea salarizării, făcută pe genunchi

USR cere demisia ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu: Legea salarizării, făcută pe genunchi

06 Iun 2017   •   21:52
USR cere demisia ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu: Legea salarizării, făcută pe genunchi

USR cere demisia ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, pe motiv că "legea salarizării unitare este o lege făcută pe genunchi, care a reuşit performanţa să nemulţumească pe toată lumea". 

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, decizia de amânare a majorărilor salariale din sectorul bugetar "arată degringolada din finanţele publice ale României şi incompetenţa ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu". 

"Ca urmare, USR a cerut, marţi, în cadrul şedinţei Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, demisia ministrului Olguţa Vasilescu pentru modul în care o lege de asemenea importanţă a fost (ne)coordonată şi dezbătută", precizează sursa citată. 

USR susţine că românii au aflat că "au fost minţiţi încă o dată de coaliţia PSD-ALDE", care a promis, atât în campania electorală, cât şi după preluarea guvernării, că salariile bugetarilor se vor majora cu până la 100% şi chiar mai mult. 

"Două categorii de personal bugetar, dintre cele mai importante din sectorul public, angajaţii din Sănătate şi Educaţie au aflat astăzi că majorările salariale de 50%-100% promise a se aplica de la 1 ianuarie 2018 devin de doar 25% pentru toţi angajaţii din sectorul public. Totodată, potrivit declaraţiei ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, nu vor mai avea loc nici creşterile salariale care trebuiau să fie aplicate de la 1 iulie în acest an, de 20% pentru personalul militar şi de 5% pentru angajaţii din Poliţie sau pentru salariaţii din administraţia publică locală", mai arată sursa citată. 

Potrivit comunicatului, Uniunea Salvaţi România a solicitat date oficiale coerente şi fundamentate cu privire la modul de aplicare a legii salarizării în sectorul public, dar aceste cifre nu au fost furnizate niciodată. "Acest lucru arată nu numai desconsiderarea Guvernului faţă de solicitările noastre şi ale opiniei publice, dar şi incompetenţa acestuia în colectarea şi analiza acestor date", apreciază USR. 

'Avem practic o lege făcută pe genunchi care a reuşit să nemulţumească pe toată lumea. Nu suntem împotriva majorărilor salariale, însă acestea trebuie realizate într-un mod care să nu destabilizeze bugetul ţării şi să aibă coerenţă. Orice lege a salarizării unitare trebuie să ţină cont de resursele bugetare. Este păcat pentru speranţele create milioanelor de români că PSD şi ALDE află abia acum acest adevăr. Pentru un proiect atât de important, ne aşteptăm la alte răzgândiri ale coaliţiei de guvernare până la adoptarea legii şi la cine ştie câte ordonanţe de urgenţă de modificare a ei, ulterior adoptării, când se va constata că promisiunile electorale de majorări salariale nu au legătură cu realitatea economică', a declarat Cristian Seidler, deputat USR şi membru în Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, citat în comunicat. AGERPRES

×