x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR, după anunțul privind depunerea mandatului lui Ciucă: Soluția este refacerea coaliției

USR, după anunțul privind depunerea mandatului lui Ciucă: Soluția este refacerea coaliției

01 Noi 2021   •   22:28
USR, după anunțul privind depunerea mandatului lui Ciucă: Soluția este refacerea coaliției
Sursa foto: Lucian Alecu

Soluția pentru ieșirea rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR, susțin reprezentanții USR după anunțul de luni seara privitor la depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă.

„USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. România are nevoie de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament care să rezolve criza energetică și criza sanitară. România are nevoie de un guvern care să respecte un program de reforme pentru modernizarea țării, cu un calendar clar și un buget cu alocări strategice agreate de la început”, a transmis USR luni seara.

Astfel, formațiunea susține „menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid”.

De asemenea, reprezentanții USR au anunțat că vor propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil și o majoritate funcțională până în 2024.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni seara că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să își depună mandatul.

(sursa: Mediafax)

×