x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR PLUS, chemat la discuții la Cotroceni. Barna: Voi participa la acest dialog

USR PLUS, chemat la discuții la Cotroceni. Barna: Voi participa la acest dialog

06 Sep 2021   •   19:32
USR PLUS, chemat la discuții la Cotroceni. Barna: Voi participa la acest dialog
Sursa foto: Agerpres

Liderul USR PLUS Dan Barna a declarat luni seara că va participa marți la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Acesta susține că mesajul cu care va merge la Cotroceni este clar: un nou premier.

Dan Barna a fost întrebat dacă a avut discuții cu șeful statului de la declanșarea crizei.

„Încă de miercuri, în momentul în care s-a declanșat criza, am transmis un mesaj, nu a venit niciun răspuns, astăzi, de la cabinetul domniei sale a venit o invitație pentru mâine după-amiază, voi participa la acel dialog”, a spus Barna.

Acesta susține că mesajul cu care va merge la Cotroceni este clar: un nou premier.

„Mesajul și mandatul este foarte clar: un nou premier în cel mai scurt timp. Putem să facem reformele și România poate să meargă mai departe în această coaliție, despre care noi credem că este singura care poate să guverneze România în aceste zile. Cu un nou premier, lucrurule se pot închide în câteva zile”, a spus liderul USR PLUS.

Întrebat dacă mai are încredere în Klaus Iohannis, Barna a răspuns că președintele nu și-a exercitat pînă acum rolul de mediator: „au trecut multe zile în care putea să o facă. A decis să nu o facă. Are în continuare acest atribut”.

Întrebat mai departe dacă este de părere că Iohannis se află în spatele acțiunilor premierului, inclusiv eliminarea lui Stelian Ion din Guvern, Barna a răspuns că vrea să creadă că oamenii care conduc România au responsabilitatea gesturilor și cuvintelor.

Întrebat dacă va susține o altă moțiune, în cazul în care cea depusă de USR PLUS nu va trece, Dan Barna a răspuns: „În momentul de față, Parlamentul are o moțiune de cenzură legală, orice abuz se va încerca pentru pierderea acesteia vom fi împotrivă. Orice moțiune ulterioaă, în cazul în care aceasta nu se va întâmpla, va avea susținerea noastră cât timp este adresată înlocuirii premierului Florin Cîțu”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dan Barna usr plus