x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR PLUS, după demiterea președintelui ANMCS: Un țap ispășitor

USR PLUS, după demiterea președintelui ANMCS: Un țap ispășitor

01 Oct 2021   •   22:00
USR PLUS, după demiterea președintelui ANMCS: Un țap ispășitor

Vlad Berbecar, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) era ultimul omn propus de USR PLUS într-o instituție publică, transmite Alianța, care condamnă demiterea lui Berbecar de către premierul Florin Cîțu, în urma incendiului de la Constanța.

Premierul Florin Cîțu avea nevoie de un nou țap ispășitor pentru incendiul de la Spitalul din Constanța și l-a demis vineri pe președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Vlad Berbeca, transmit reprezentanții USR PLUS.

„Era ultimul om propus de USR PLUS într-o instituție publică din subordinea Guvernului. Poate Florin Cîțu nu știe, dar în cadrul întregului proces de evaluare și acreditare a unităților sanitare sunt suspendate vizitele de evaluare pe durata stării de alertă, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28 din aprilie 2021, adoptată de același premier. Practic, Florin Cîțu a suspendat vizitele de evaluare din spitale în 15 aprilie 2021, cu o lună de zile înainte ca Vlad Berbecar să fie numit în funcție”, spun cei de la USR PLUS.

Potrivit acestora, Vlad Berbecar este medic și co-fondator al Asociației Caravana cu Medici, care organizează caravane medicale cu medici voluntari în diverse zone rurale din țară pentru a acorda, în regim gratuit, consultații medicale de specialitate populației locale cu o situație financiară precară sau care nu beneficiază în mod frecvent de servicii medicale.

Două demiteri sunt anunțate de premierul Florin Cîțu după incendiul din Constanța. Prim-ministrul l-a demis pe președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) și i-a cerut primarului din Constanța să îl demită pe managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

(sursa: Mediafax)

×