x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR-PLUS nu este de acord ca fostul premier să preia șefia Camerei Deputaților

USR-PLUS nu este de acord ca fostul premier să preia șefia Camerei Deputaților

de Ion Alexandru    |    09 Dec 2020   •   08:08
USR-PLUS nu este de acord ca fostul premier să preia șefia Camerei Deputaților

Surse politice arată că președintele Klaus Iohannis i-ar fi “securizat” lui Ludovic Orban poziția de președinte al Camerei Deputaților, ca monedă de schimb pentru funcția de premier, care ar urma să revină tot liberalilor, în viitorul guvern de coaliție de “centru-dreapta”. Însă aceste socoteli par să nu fie pe placul aliaților de la USR-PLUS. 

Aceștia din urmă și-ar dori șefia Camerei Deputaților pentru liderul USR, Dan Barna, pretextând că, atât timp cât PNL are atât președintele României, cât și premierul, a doua și a treia funcție în stat trebuie să revină USR-PLUS. Aceleași surse arată că președintele Iohannis deja le-ar fi oferit președinția Senatului României și un post de vicepremier în Guvern.

Negocierile dintre PNL, USR-PLUS, UDMR și Klaus Iohannis au la bază constituirea unui Guvern cu 20 de ministere, două funcții de vicepremier, din care una la USR-PLUS și una la UDMR. Uniunea ar urma să primească trei ministere, în timp ce USR-PLUS cinci portofolii, la care să se adauge și funcția de Avocat al Poporului. Liberalii ar urma să preia conducerea Curții de Conturi. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: usr-plus Ludovic Orban